V nogometni zvezi Slovenije naj bi se neformalno že odločili kdaj bodo nadaljevali sezono 2019/2020.

 

30. maja prva tekma po krizi

Nogometna zveza je klubom sporočila, da bodo s sezono nadaljevali 30. maja in zaključili 7. julija. Do konca sezone še manjka 11 kol, kar pomeni dve tekmi na teden. Takoj po prvenstvu bodo pa sledile kvalifikacije za ligo prvakov in evropsko ligo.

Časa za priprave ni

Klubi pa veliko časa za priprave ne bodo imeli. Od predvidenega 15. maja bodo imeli le 2 tedna časa za priprave po dvo mesečni karanteni in premoru od treningov. Klube, predvsem tiste, ki se bodo potegovali za evropski podaljšek sezone, čaka izredno naporno poletje brez ustreznih priprav. Zato se bo pokazala trajnostna kakovost klubov.

Ali bo Olimpiji uspelo zadržati prednost? Kako se bo odražala zamenjava trenerja in športnega direktorja NK Maribor na igrišču? Ali so sposobni ujeti svojega največjega tekmeca in zadržati lovoriko prvaka? Ne pozabimo, da sta tukaj še NK Aluminj in NK Mura!

Ne smemo pa pozabiti najpomembnejšega pogoja za nadaljevanje sezone.

Napovedi so neuradne in so v veliki večini odvisne od ukrepov vlade. Vlada bo pa ukrepala glede na stopnjo epidemije, zato je pomembno, da se pazimo in ostanemo doma, da bomo poleti lahko spremljali nogomet.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR