Na uradni otvoritvi skupščine je goste nagovoril zdaj že bivši predsednik kluba in aktualni kapetan ptujskega nogometnega moštva Nastja Čeh, nakar je sledila izvolitev delovnih organov skupščine, na čelo katere je bil soglasno postavljen Darko Žičkar.

Po predstavitvi dnevnega reda skupščine in obravnavi ter potrditvi zapisnika zadnje skupščine, ki je bila lanskega 15. februarja, je Žičkar pozval k razrešitvi dosedanjih organov vodenja kluba na podlagi odločitve, ki je bila sprejeta na seji upravnega odbora 28. februarja letos in, ki navaja, da so glede na spremenjene okoliščine v delovanju kluba, zlasti v zvezi s financiranjem kluba s strani tujega investitorja, potrebne spremembe pri vodstvu kluba.

Utrinek z nedavne s skupščine NK Drava

Matija Brodnjak novi podpredsednik kluba, Nastja Čeh športni direktor
Za novega predsednika kluba je bil izvoljen vodilni mož nigerijskega investitorskega podjetja Dakinda, Emmanuel Akpakwu Oloja, Matija Brodnjak pa je novi podpredsednik kluba. V upravnem odboru so Nastja Čeh, športni direktor, Innocent Oche Adah in Peter Zajšek.

Pomembno je poudariti, da je bil Nastja Čeh v navezavi z Jonathanom Odirijem, bivšim igralcem NK Drava Ptuj, tudi oseba, ki je v klub pripeljal velike ljubitelje nogometa in dobre prijatelje Ptuja. V zadnjih štirih letih, ko si je prizadeval za ponoven nogometni vzpon ptujskega nogometa, se bo od sedaj lahko osredotočil na svojo primarno vlogo na igrišču kot kapetan, hkrati pa prevzema pomembno funkcijo športnega direktorja kluba, so med drugim sporočili iz ptujskega drugoligaša.

Finančna sredstva zagotovljena do junija 2021
Po izvolitvi novega vodstva kluba je glede na reorganizacijo organov kluba in klubskih služb beseda tekla še o spremembi in dopolnitvi Statuta kluba ter potrditvi Disciplinskega pravilnika kluba in Poslovnika o delu skupščine. Sledila je predstavitev temeljne politike kluba in programa dela v prihodnje. Upravni odbor kluba je skupščino obvestil o ustanovitvi podjetja NK Drava Dakinda Ptuj d.o.o., namen ustanovitve gospodarske družbe pa je zagotavljanje finančnih sredstev za delovanje v obdobju do 30. junija 2021 s strani nigerijskega podjetja Dakinda. Ustanovitev podjetja je skladno s Pravilnikom o licenciranju nogometnih klubov Nogometne zveze Slovenije je zahtevana za vse klube, ki si zagotovijo partnerstvo s tujimi investitorji.


TM, foto: NK Drava Dakinda Ptuj