Neverjeten dan za slovenski šport

Andreja Slokar je priborila prve ženske slalomske stopničke po šestih letih in prvo zmago po osmih.

“Zakon! Moram reči, da je prav čudno, ko vidiš svoje ime na prvem mestu. Krasno. Že na začetku sezone sem rekla, da slalom smučam res dobro. Na žalost je trajalo celotno sezono, da sem pokazala, da ne govorim kar nekaj, ampak res dobro smučam,” je z nasmehom razlagala 24-letna Ajdovka.

Uspeh je s četrtim mestom dopolnila Ana Bucik.

“Ne. Res sem bila vesela, ko sem prišla v cilj in sem prevzela vodstvo. Letos se mi to še ni zgodilo. Lani se je to kar pogosto dogajalo. Letos pa mi ni in mi uspelo. Ko sem prišla v cilj, sem najprej pomislila: ‘Yes’, prevzela, končno! In ko sem se usedla na stol, sem videla, je bila kar Shiffrin za mano. Sem si rekla: Vau, očitno gremo do stopničk! Zmage pa res nisem pričakovala.”

Matej Mohorič z brutalnim spustom osvojil najdaljšo klasiko!

Zmagovalec 113. dirke Milano – San Remo je Matej Mohorič (Bahrain Victorious)!

“O tem sem razmišljal celo zimo. Vedel sem, da če bom dom dobro treniral in zdržal na zadnjem klancu, bom imel možnosti za zmago. Na spustu sem nekaj tvegal in uspelo je. Tudi zaradi posebne nastavitve kolesa. Po padcu na Strade Bianche sem imel nekaj težav s kolenom, a nikoli nisem nehal verjeti. Danes sem tukaj in kar ne morem verjeti. Danes nisem bil najboljši, a dovolj dober, da sem ostal s favoriti, nato pa sem šel samo še na polno do cilja. To je neverjetno!” je po veliki zmagi povedal Matej Mohorič, prvi Slovenec z zmago na dirki Milano – San Remo.

Tadej Pogačar je dirko končal na petem mestu, deveti je bil  Mohoričev moštveni kolega Jan TratnikPrimož Roglič je bil 17. in Luka Mezgec pa 33.

Kraft preprečil trojno slovensko zmago, tekma kariere za Jelarja

Nova vrhunska predstava slovenskih skakalcev. Na uvodni tekmi na letalnici v Oberstdorfu je bil Žiga Jelar drugi, Timi Zajc tretji in Anže Lanišek četrti. Od slovenskih orlov je bil boljši le Stefan Kraft.