ponedeljek, 20 maja, 2024
Doma Aktualno Ne samo v Mariboru, tudi v Ljubljani ogrožajo naša življenja in zdravje!...

Ne samo v Mariboru, tudi v Ljubljani ogrožajo naša življenja in zdravje! V Ljubljani napadli policiste!

Napad na policiste. Foto: Twitter
Bježte sada, ajde,” se sliši na posnetku, tik preden množica kršiteljev “policijske ure” steče za policijskim avtomobilom. Policisti so se menda kasneje vrnili v okrepljeni postavi, na epilog pa še vedno čakamo.

V torek je zaradi razglašene epidemije začela veljati začasna omejitev gibanja, in sicer v nočnem času oziroma med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj. Obstaja sicer nekaj izjem, kot je na primer prihod ali odhod na delo, izvajanje nujnih del in kadar gre za nujne primere. To pa nekaterim ni po godu, zato so včeraj zvečer na mariborskem Glavnem trgu potekali protesti proti “policijski uri.”

Včeraj  zvečer pa je bilo pestro tudi na drugemu koncu Slovenije, bolj natančno na ljubljanskih Fužinah, kjer domuje raper Zlatan Čordić-Zlatko. Skupina nevzgojenih provokatorjev si je zakurila “taborni ogenj” in z druženjem kljubovala nočni omejiti gibanja.

Je Fužince organiziral Zlatko?

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Na posnetku, ki si ga lahko ogledate spodaj, je možno slišati glas, ki je svojim kolegom, v južnjaškem jeziku, velel:  “Bježte sada, ajde!”  Njegovi pomagači so ga hipoma ubogali in stekli za policijskim avtomobilom, ki se je peljal mimo. Policista sta verjetno želela opozoriti druščino, vendar pa sta zaznala, da je fužinska banda v premoči, zato sta iz previdnosti odpeljala naprej. Pri tem je zanimivo, da je glas provokatorja sila podoben Zlatkovemu. Kot je tudi znano, je Zlatko na zadnjem protestu prišel navzkriž s policijo, ko je snemalcu Nova24TV ukradel kamero.

Med komentarji posnetka gre zaslediti, da so se policisti kmalu vrnili z okrepljeno ekipo, na kar kaže tudi drugi posnetek, ki prikazuje nočno dogajanje s ptičje perspektive. Videti je, da so se zdraharji že razbežali, saj so jih možje v modrem s svetilkami iskali po okoliških ulicah.

Vir: Nova24tv.si

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR