Včeraj so pri 26 gostih ene izmed porok v Zagrebu identificirali koronavirus. Ti gostje so se kasneje vrnili domov po celotni Hrvaški in tako naprej raztrosili virus.

Osem okuženih prihaja iz Slavonskega Broda, od katerih so bili trije zaposleni v bolnišnici v Slavonskem Brodu. V izolaciji je sedaj 32 zaposlenih, ki so bili v neposrednem stiku z okuženimi. 60 od 80 zdravstvenih delavcev pa je v samoizolaciji.

V bolnišnici je potrebna nujna reorganizacija, saj je dve tretjini zaposlenih v izolaciji.

Dokaz da je udeležba na večjih zborovanjih izjemno tvegana 

Večkrat smo že opozarjali, da je udeležba na raznih shodih, zabavah in drugih prireditvah, kjer se zbere večje število ljudi, izjemno tvegana.

Poziv, da se izogibamo gneči ljudi

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Zgornji primer nakazuje, kako se bo zaradi enega okuženega skoraj zaprla bolnišnica na drugi strani države. V bolnišnici so ostali brez dveh tretjin zdravstvenih delavcev.

Poziv ljudiem, da se izogibamo večji gneči ljudi, je povsem na mestu. S tem ne ogrožamo samo svojega življenja in življenja domačih, ampak imamo posredno vpliv na zdravje celotne regije. V zgornjem primeru je zaradi okrnjenega dela v bolnišnici ogroženo življenje več deset tisoč posameznikov.

V teh primerih ne gre za vzganjanje panike in strahu! Gre edino za poziv k previdnosti in odgovornosti.

Preberite še:

Aplikacija ali ustavljanje javnega življenja, zapiranje mej, itd

Želite biti redno obveščeni o novostih glede epidemije? Všečkajte FB stran:

Vlada zaostrila ukrepe glede prehajanja meje

MR