Na Selih tretji blagoslov motorjev in motoristov

Pri podružni cerkvi sv. Družina na Selih v občini Videm je minulo nedeljo, 22. aprila po pozni maši potekal blagoslov motorjev in motoristov.

Tretje leto zapored so dogodek na začetku nove motoristične sezone organizirali motoristi iz Lancove vasi: Primož Flos, Edvard Jurgec in Gregor Potočnik, ki so k sodelovanju povabili patra Jožeta Petka iz Župnije sv. Vida.

Nedeljski dogodek je na Sela privabil veliko motoristov. Foto: Petra Krajnc

Tudi letos je blagoslov motorjev in motoristov opravil p. Jože Petek, ki je vsem zaželel predvsem varno in srečno vožnjo. Blagoslova si motoristi želijo predvsem zato, da bi bili njihovi kilometri varni in brez nezgod ter da bi se srečno vrnili z vsake poti.

Blagoslov motorjev in motoristov je opravil p. Jože petek. Foto: Petra Krajnc

V lepem, sončnem vremenu se je po besedah organizatorjev zbralo okrog 90 motoristov, med njimi je bilo tudi kar nekaj mladih ljubiteljev dvokolesnikov. K blagoslovu so pripeljali svoje motorje, mopede, skuterje, štirikolesnike, motorna kolesa za motokros in oldtajmerje.

Foto: Petra Krajnc

V spomin na 3. blagoslov motorjev na Selih so prejeli spominsko nalepko in obesek za ključe, organizatorji pa so po končanem obredu poskrbeli še za družabno srečanje s pogostitvijo.
TM, foto: Petra Krajnc