Na Ptuju že plapola kongresna zastava

Vodstvo Območne gasilske zveze Ptuj je ta konec tedna pripravilo krajši svečani dogodek ob dvigu kongresne zastave in s tem napovedalo uradni začetek bližnjega Kongresa Gasilske zveze Slovenije, ki bo 18. in 19. maja na Ptuju. Zastava je zaplapolala pri gasilskem domu na Ptuju.

Petkovo neurje na širšem Ptujskem in številne intervencije prizadevnih prostovoljnih gasilcev priprav na letošnji XVII. Kongres GZS na Ptuju ni ustavilo, temveč je to gasilce še bolj okrepilo z močno voljo in željo, da se tudi na kongresu dokažejo v najboljši luči.

Pred dvigom kongresne zastave; foto: TM

Zvonko Glažar, poveljnik OGZ Ptuj, je ob dvigu zastave povedal, da so s tem simboličnim dejanjem nakazali, da so gasilci na Ptuju te dni vse napore in prizadevanja usmerili v največji gasilski dogodek na Slovenskem, pa tudi, da se uradno in konkretno pripravljajo na velik gasilski manifest.

Na Ptuju so s simboličnim dvigom zastave naznanili, da so pripravljeni na Kongres GZS.

Prihajajoči gasilski kongres predstavlja simbol gasilstva 

Marjan Meglič, predsednik OGZ Ptuj, se je najprej spomnil vseh tistih, ki so ljudem na Ptuju in v okolici priskočil na pomoč po petkovem neurju s točo ter se jim zahvalil za trud in požrtvovalno delo. Ob tem pa je opozoril na prihajajoči velik gasilski dogodek, ki predstavlja simbol dela gasilcev in vsega, kar trenutno počnejo. Dodal je, da je kongres tudi velik organizacijski zalogaj za to območje, kjer je gasilstvo sicer doma, ob tem pa izrazil zadovoljstvo, da priprave potekajo po planu in da je Ptuj že v pričakovanju dvodnevnega kongresa, ki bo v mesto ob Dravi privabil preko 5000 gasilcev iz vse Slovenije in gostov iz tujine.

Gasilcem se je na svečanem dogoku pridružila tudi Nuša Ferenčič (skrajno desno).

Svečanega dogodka se je udeležila tudi Nuša Ferenčič, kandidatka za poslansko na letošnjih državnozborskih volitvah, ki je tudi sicer članica slovenske gasilske organizacije, in ob tem izrazila veselje in ponos, da bo gasilski kongres prav na Ptuju. Gasilcem in vodstvu OGZ Ptuj je čestitala za tako pogumno odločitev in jim zaželela dobro izvedbo kongresa. »Velika pohvala vsem gasilcev na ptujskem območju, ki v težkih trenutkih vedno znova in znova pokažejo, kako pomembni so za naša življenja in naše premoženje. Upam in želim si, da se bo tudi njim v državi izboljšal položaj, da se jim dodeli status, ki si ga nedvomno zaslužijo,« je še dodala Ferenčičeva.
Foto: TM