Na Ptuju včeraj že 16. Poli kolesarski maraton

Perutnino Ptuj in Kolesarski klub Perutnina Ptuj sta pripravila že 16. kolesarski Poli maraton, eno največjih rekreativnih kolesarskih prireditev v Sloveniji, ki je v najstarejše slovensko mesto včeraj privabilo 5051 tisoč kolesarjev iz vseh koncev Slovenije in tujine.

Kolesarji so se podali na Mini Poli maraton v dolžini 21.2 kilometra, Maxi Poli maraton v dolžini 52 kilometra, najmlajši pa na 2 kilometra Poli snack maraton.

Pred štartom že 16. Poli maratona; foto: Petv

Pokal za najštevilčnejšo ekipo je tudi letos prejela ekipa Taluma, v kateri je bilo 453 kolesarjev, na drugem mestu je bil Sindikat vzgoje in izobraževanja s 271, tretja pa ekipa ormoškega Safila s 60 kolesarji, je poročal radio Ptuj.

Poli maraton je ena največjih rekreativnih kolesarskih prireditev v Sloveniji; foto: Petv

Izbrali so najstarejšega in najstarejšo kolesarko, nagrado sta prejela Franc Turk in Nežka Medved, 7-letna Vivi Oblak pa je bila nagrajena kot najmlajša kolesarka. Po kilometrih užitkov na Poli maratonu, ki ga je letos spremljalo posebej lepo sončno vreme, pa so organizatorji na koncu poskrbeli še za pestro ponudbo kulinaričnih dobrot in za odlično zabavo za najmlajše udeležence.
Foto: Petv