Na Ptuju to sredo zaključna konferenca projekta E-MSP

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj skupaj s partnerji v okviru čezmejnega programa Slovenija-Avstrija uspešno izvaja projekt E-MSP – e-mobilnost sreča mala in srednje velika podjetja.

Utrinek z lanskega dogodka; foto: ZRS Bistra Ptuj
Ker se projekt konec junija letos izteka želijo širši javnosti na zaključnem dogodku – konferenci o pomenu e-mobilnosti kot del trajnostne mobilnosti v prihodnje, predstaviti izvedene aktivnosti in pridobljene rezultate.

Dogodek bo potekal v sredo, 8. maja, od 11. do 15. ure, v Kongresno-kulturnem središču Dominikanski samostan Ptuj. Z dogodkom želijo predstaviti najpomembnejše rezultate projekta in posredovati pridobljena znanja in izkušnje na področju električne mobilnosti (e-mobilnosti).

Projekt »E-SME – E-Mobility meets SME’s / e-mobilnost sreča MSP-je« je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V – Slovenija-Avstrija 2014-2020. Lastna sredstva zagotavlja dežela Štajerska in projektni partnerji.

Foto: ZRS Bistra Ptuj

Tudi o pametnih omrežjih in kaj imajo skupnega elektroenergetsko omrežje, električna vozila, zalogovniki, …

Na konferenci bodo organizirali okroglo mizo z vodeno moderacijo ter izkušenimi domačimi in tujimi strokovnjaki iz različnih področij delovanja. Ker želijo predstaviti trenutno stanje razvoja E-MOBILNOSTI in razvoj E-MOBILNOSTI v prihodnje, kot del trajnostnega razvoja iz različnih pogledov, so povabili strokovnjake, ki bodo delili svoje izkušnje. S strokovnjaki se bodo pogovarjali tudi o pametnih omrežjih in kaj imajo skupnega elektroenergetsko omrežje, električna vozila, zalogovniki in trajnostni viri.

Ptujski dijaki bodo predstavili razvoj električnega kolesa

Na dogodku bodo predstavljene in razstavljene inovativne storitve/produkti različnih podjetij in inštitucij s področja trajnostne in električne mobilnosti, predstavili se nam bodo ptujski dijaki s projektom razvoja električnega kolesa, prav tako bo možno videti predstavitev projekta, pod sloganom »kako svetla je prihodnost mladih z umetno inteligenco«, v katerega so vključeni mladi ptujski nadobudneži.

Več o projektu na www.bistra.si in www.e-sme.info.

Foto: ZRS Bistra Ptuj