Na Ptuju ta petek odpirajo pasji park

Skrbniki psov bodo kmalu dobili svoj prvi kotiček tudi na Ptuju. Po dolgoletnih prizadevanjih Ptujčani odpirajo prvi park za prosto sprehajanje psov na Osojnikovi ob bloku št. 21.

Že od petka dalje lahko na Ptuju svojega kužka peljete v pasji park. Foto: facebook Nuška Gajšek
Pasji park bo uporabnikom prosto dostopen in namenjen za varen sprehod in igro s štirinožnimi prijatelji. Otvoritev bo petek, 17. januarja, ob 15. uri, ob bloku na Osojnikovi cesti 21, kjer je bila pred časom še zaraščena površina.
Ptujčani s tem dejanjem sledijo mestom in krajem po Sloveniji, ki so že uredili svoje pasje parke in so dobro sprejeti. Zdajšnja županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek si je namreč že kot mestna svetnica prizadevala za ureditev pasjega parka na Ptuju in pred odprtjem parka na facebook strani sporoča, da obljuba dela dolg.
Vir: facebook Nuška Gajšek

Pred leti se je še govorilo tudi o lokacijah Panorama in Zadružni trg, a v ptujski občini so zdaj našli prostorsko rešitev na Osojnikovi cesti, na zemljišču, ki je v lasti Podjetja za stanovanjske storitve Ptuj in ga je občini odstopilo v brezplačno uporabo. Parcelo namerava Podjetje za stanovanjske storitve Ptuj v prihodnosti, po sprejetju občinskega podrobnega prostorskega načrta, uporabiti za gradnjo neprofitnih stanovanj, takrat pa naj bi pasji park prestavili na drugo lokacijo.

A do takrat bo novi pasji park uporabnikom prosto dostopen in namenjen za varen sprehod in igro s štirinožnimi prijatelji. Vabljeni torej štirinožni prijatelji in njihovi lastniki.

V park vabljeni štirinožni prijatelji in njihovi lastniki; foto: MM

Foto: facebook Nuška Gajšek, MM