Na Ptuju so se izobraževali starejši vozniki motornih vozil

Starejših voznikov je v prometu čedalje več. Prometna pravila in način vožnje se nenehno spreminjajo, vendar usposabljanje voznikov ni sistemsko urejeno. Za včerajšnje izobraževanje starejših voznikov motornih vozil na Ptuju je bilo veliko zanimanja.

Starejši vozniki so opravili še praktično vožnjo po okoliških cestah in krožiščih. Foto: ZŠAM Ptuj
Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj je minuli torek, 29. oktobra, uspešno izvedlo brezplačno teoretično in praktično usposabljanje starejših voznikov motornih vozil. Pri izvedbi izobraževanja so poleg Združenja šoferjev in avtomehanikov Ptuj sodelovali še SPVCP Mestne občine Ptuj, Šola vožnje Prednost in Društvo upokojencev Ptuj.

»Z izvedbo projekta se omogoča dodatno usposabljanje starejših voznikov, tako v znanju teorije cestnoprometnih predpisov, kot v praktični vožnji,« pojasnjuje Janez Strelec, predsednik ZŠAM Ptuj.

Janez Strelec, predsednik ZŠAM Ptuj; foto: ZŠAM Ptuj

Po predavanju še praktična vožnja z učitelji vožnje

Predavanje o cestnoprometnih predpisih je bilo izvedeno v prostorih ZŠAM Ptuj. Udeleženci so bili seznanjeni z osnovnimi pravili cestnega prometa s poudarkom na pravilih vožnje v krožiščih in po avtocesti. Po končanem predavanju so imeli na razpolago šest vozil Šole vožnje Prednost z učitelji vožnje. Večina udeležencev je opravila praktično vožnjo po okoliških cestah in krožiščih. Učitelji vožnje so jim med vožnjo podali napotke za varno udeležbo v prometu.

Na cesto so se podali z vozili Šole vožnje Prednost in z učitelji vožnje. Foto: ZŠAM Ptuj

Nadaljevali bodo tudi z ostalimi društvi upokojencev na Ptujskem

»Starejši vozniki motornih vozil so bili z izvedbo projekta zadovoljni in želijo nadaljevanja takšnih projektov. Izobraževanja se je udeležilo 28 starejših in k prvi izvedbi izobraževanja so bili povabljeni člani Društva upokojencev Ptuj. V nadaljevanju se bo projekt za starejše voznike nadaljeval v sodelovanju z društvi upokojencev,« je še pojasnil Strelec.

Udeleženci so se seznanili z osnovnimi pravili cestnega prometa s poudarkom na pravilih vožnje v krožiščih in po avtocesti. Foto: ZŠAM Ptuj

Sicer pa je osnovni cilj projekta zagotavljati večjo varnost starejših voznikov motornih vozil in s tem tudi vseh drugih udeležencev v prometu. Vozniki brezplačno pridobijo dodatna znanja in praktične izkušnje za udeležbo v prometu.

Foto: ZŠAM Ptuj