Na Ptuju so podelili spominske medalje veteranom osamosvojitvene vojne za Slovenijo

V prostorih Gasilskega doma Ptuj so popoldan podeljevali spominske medalje »30. obletnica samostojne in neodvisne države Republike« članom OZVVS Ptuj iz Mestne občine Ptuj.

Dobitnike, ki jih je bilo na seznamu 230 sta v uvodu pozdravila in sta jim kasneje tudi podelila medalje županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Vlado Žgeč.

Medalja se ob 30. obletnici samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije v spomin za zasluge podeli živečim osebam, ki so sodelovale v pripravah, razglasitvi, obrambi in vzpostavljanju državne suverenosti v letu 1991 in jim je do 31. 12. 2021 priznan status vojnega veterana po zakonu, ki ureja vojne veterane.
Po slavnostni podelitvi so pred vhodom v Gasilski dom Ptuj odkrili tudi spominsko ploščo »Tajna skladišča orožja« ker se je v prostorih Gasilski dom Ptuj hranilo orožje upravnega organa za obrambo Ptuj in sicer enote za zveze.

 

Še danes jim samostojna Slovenija ni intimna opcija. Janša, Krkovič, Bavčar in ostali v ekipi so jim prekrižal načrte veleizdaje. Zamere zaradi tega pa so vidne še danes po 31 letih.


Vir: Ptujska televizija PeTV