Na Ptuju slovesno ob 14. obletnici vstopa Slovenije v EU

Mestna občina Ptuj in tamkajšnje turistično društvo sta danes pripravila že tradicionalno slovesnost ob že 14. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo.

Udeležence na ptujski slovesnosti je kot osrednja govornica pozdravila evropska poslanka Romana Tomc, spomin na pomemben mejnik za Slovenijo pa so že po tradiciji opoldne obeležili še z dvigom evropske zastave v ptujskem Evroparku, kjer so zbrane zastave vseh članic EU.

Na Ptuju danes obeležili 14. obletnico vstopa Slovenije v EU. Na dvorišču Minoritskega samostana so se predstavili mladi s predstavitvijo držav članic EU.  foto: NF
Romana Tomc v družbi mladih in predsednika TD Ptuj Petra Pribožiča

Romano Tomc je ob današnjem obisku Ptuja v mestni hiši sprejel ptujski župan Miran Senčar s sodelavci, evropska poslanka pa je bila potem gostja v Minoritskem samostanu, kjer se je pridružila mladim na predstavitvi projekta “ Spoznavamo države EU”. Otroci vrtcev, učenci osnovnih in dijaki srednjih šol s Ptujskega so na stojnicah predstavili države članice EU in udejanjili bogat kulturni program, ki je sledil letošnji temi projekta »Prepoznavni športniki držav članic EU«.

Slovesno je bilo tudi v ptujskem Evroparku

Srečanje s kandidati SDS za poslance

Ob današnjem obisku na Ptuju se je evropska poslanka Tomčeva srečala še s kandidatoma Slovenske demokratske stranke na letošnjih parlamentarnih volitvah v 8. volilni enoti na Ptujskem, z Nušo Ferenčič in Jožefom Lenartom. 

Romana Tomc v družbi z Nušo Ferenčič
Današnji praznični utrinki s Ptuja; foto: NF

Na poti na Ptuj pa se je Romana Tomc ustavila še v občini Kidričevo, kjer jo je sprejel kidričevski župan Anton Leskovar v družbi kandidatke na letošnjih državnozborskih volitvah, dosedanje poslanke Suzane Lep Šimenko.

Roman Tomc se je ustavila tudi v občini Kidričevo, kjer me drugim pozdravila kandidatko na letošnjih državnozborskih volitvah Suzano Lep Šimenko.

Foto: NF, SLŠ