Na Ptuju prižig prazničnih luči v torek

Mestna občina Ptuj je zaradi slabe vremenske napovedi za danes odpovedala dogodek okrasitve božičnih dreves in prižig prazničnih decembrskih luči. Na Mestnem trgu na Ptuju bo dogodek jutri, 3. decembra.

Foto: Letošnja okrasitev na Ptuju; MO Ptuj
Najlepši mesec v letu se bo na Ptuju pričel s spektakularnim prižigom prazničnih luči in obiskom Ledene kraljice z ognjenim spremstvom. Na Ptuju je vse pripravljeno za pričetek prazničnih decembrskih dogodkov.

Mesto je okrašeno in ima nekoliko drugačno podobo kot lani decembra, MO Ptuj pa je kupila tudi nekaj novih lučk. Veliki naravni smreki sta na Mestnem trgu in Slovenskem trgu; družbo prvi dela Božiček, drugi smreki pred ptujskim gledališčem pa polarni medved.

Najmlajši bodo okrasili 20 božičnih drevesc

Učenci ptujskih osnovnih šol, Vrtca Ptuj in Zasebnega vrtca Vilinski gaj bodo jutri, 3. decembra, ob 13. uri, na dvorišču  pred Mestno hišo Ptuj okrasili 20 smrečic. Ob 18. uri pa je napovedan tudi praznični prižig luči.

Na Mestnem trgu so božična drevesca že pripravljena za jutrišnje krašenje; foto: MO Ptuj

Zbor učencev ptujskih osnovnih šol in vokalna skupina IL Divji bosta poskrbela za odlično glasbo. Prostor za norčije bodo prepustili ptujskima škratoma, nastopila bo Arbadakarba artistična ekipa. Manjkalo ne bo niti lokalne ponudbe in kulinarike.

Foto: Boris B. Voglar

Na Mestnem trgu bo postavljeni premični objekti, začasno pa bodo od 17. do 22. ure zaprte Miklošičeva, Krempljeva in Ulica heroja Lacka.

Foto: arhiv Zavod za turizem Ptuj, MO Ptuj, Boris B. Voglar