Na Ptuju odprli info točko Sobivamo

Na Ptuju je bila včeraj na obisku Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor. V Centru za družine Špajza modrosti v Ulici heroja Lacka 3 na Ptuju se je udeležila odprtja Info točke Sobivamo.

Info točko Sobivamo Ptuj sta odprli Irena Majcen, ministrica za okolje in prostor in Janja Kafel, vodja Centra za družine Špajza modrosti.

Ministrica Majcnova se je udeležila odprtja Info točke Sobivamo. Foto: David Breznik

Info točka Sobivamo bo obiskovalcem na enem mestu ponujala informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti.

V Ulici heroja Lacka 3 na Ptuju poslej tudi info točka Sobivamo. Foto: David Breznik

Sobivamo je projekt Ministrstva za okolje in prostor, ki se ukvarja s celovitim reševanjem bivanjske problematike starejših. Z ustreznimi organizacijskimi in poslovnimi modeli prinaša ugodne učinke na vseh področjih celovite skrbi za starejše.

Na ptujski info točki Sobivamo bodo najmanj štirikrat letno prisotni tudi predstavniki projekta Sobivamo, ki bodo prisluhnili starejšim. Foto: David Breznik

Na info točki bodo najmanj štirikrat letno prisotni tudi predstavniki projekta Sobivamo (Ministrstvo za okolje in prostor ter partnerji), ki bodo prisluhnili starejšim, jim osebno predstavili obstoječe možnosti in rešitve za njihove izzive ali prenesli njihove predloge v bodoče sistemske rešitve.
Foto: David Breznik