Na Ptuju nova drevesa po julijskem neurju

V Mestni občini Ptuj so se odločili, da bodo po julijskem neurju, ko je veter podiral drevesa in je bilo veliko dreves dejansko uničenih, le-ta nadomestili z novimi.

drevo
(fotografija je simbolična)
V Ljudskem vrtu na Ptuju bodo v torek, 22. oktobra, ob 12. uri zasadili 15 dreves. Akcijo zasaditve dreves bodo izvedli z željo, da bi v mestu zasadili čim več dreves in naredili mesto zeleno po hudem julijskem neurju.
Prva drevesa bodo Ptujčani posadili v Ljudskem vrtu; foto: Črtomir Rosić

Akcijo ozelenitve mesta bo Mestna občina Ptuj izpeljala s pomočjo donatorjev, ki so se odzvali na povabilo občine. “Danes je treba zasaditi tisto, kar nas bo osrečevalo, navdihovalo in nam nudilo zavetje jutri. Drevesa so pljuča narave, dom različnim živalim in rastlinam, vir lesa in navdiha. Želja je, da bi v mestu zasadili čim več dreves in naredili mesto zeleno za nas, naše otroke in prihodnje rodove,” pred torkovim dogodkom sporočajo s ptujske občine.

Drevesa so pljuča narave, so prepričani v MO Ptuj, zato si v prihodnje želijo mesto čim bolj ozeleniti. Foto: splet

Ulica 25. maja, Arbajterjeva ulica, Rimska ploščad in mestni park bodo zasajene kasneje, po izvedenih delih v Ljudskem vrtu, so še sporočili iz ptujske občine.

Foto: Črtomir Rosić, splet