Na Ptujskem se v petek ustavi dirka z električnimi vozili

ptuj, kidričevo, bistra, dirka, električna vozila, polnilnica

V Kidričevem ob 13. uri otvoritev novih polnilnic za električna vozila

Naslednji večji dogodek, ki bo potekal v okviru projekta »E-SME – Mobilnost sreča MSP-je«, bo preizkušen koncept „e-vie“, dvodnevne dirke z električnimi vozili „e-via 2017“ skozi Avstrijo in Slovenijo, ki nudi idealno priložnost za informiranje za vse ljubitelje e-mobilnosti. Organizator tretje promocijske dirke je ZRS Bistra Ptuj s partnerji projekta »E-SME – Mobilnost sreča MSP-je«

Tokrat se bodo tekmovalci srečali v Avstriji, od tam se bo približno 30 ekip podalo na okrog 400 kilometrov dolg rally skozi različne lokacije, kjer bodo tudi postanki: Fehring, Kidričevo (pred Restavracijo Pan), Ptuj (Mestni trg), Murska Sobota, Pöllauer Tal in Bad Blumau.

Vsi udeleženci dirke z električnimi vozili se bodo zbrali že danes v Avstriji, kjer jim bodo organizatorji podali natančnejša navodila. V petek, 30. junija, ob 13. uri se bo dirka z električnimi vozili ustavila tudi v Kidričevem, kjer je predvidena tudi otvoritev novo postavljenih polnilnic za električna vozila. Udeleženci z dirke se bodo na poti pomerili v različnih nalogah organizatorja, kot je energetsko učinkovita vožnja, pametno načrtovanje časa in posebnih nalogah, pri katerih bo v ospredju spretnost.

Projekt »E-SME – E-Mobility meets SME’s / e-mobilnost sreča MSP-je« je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V – Slovenija-Avstrija 2014-2020. Lastna sredstva zagotavlja dežela Štajerska in projektni partnerji.

TM, Vir in foto: Bistra Ptuj, občina Kidričevo