Na mednarodni dan invalidov bo ptujska tržnica obarvana vijolično

Na dan 3. decembra obeležujemo mednarodni dan invalidov, ki ga je leta 1992 z resolucijo razglasila Generalna skupščina Združenih narodov.
 
Invalidi se, žal, še vedno pogosto soočajo z diskriminacijo, socialno izključenostjo in različnimi ovirami, ki jim otežujejo enakopravno sodelovanje na številnih področjih življenja, zato je ta dan namenjen osveščanju o položaju invalidov in o možnostih za sodelovanje ter vključevanje.
 
Kot je poudraila mag. Mateja Toman, predsednica NSIOS, “bomo letošnji mednarodni dan invalidov obarvali z vijolično barvo – mednarodno barvo invalidov, ki jo poznamo iz globalne kampanje #WeThe15, s katero opozarjajo na dejstvo, da invalidi predstavljajo 15% svetovne populacije, kar je približno 1,2 milijarde ljudi. Kot največja družbena manjšina ne morejo in ne smejo biti spregledan del družbe”.
 
K sodelovanju s prižigom vijolične svetlobe so tokrat povabili slovenske občine, saj ima tudi lokalno okolje ključno vlogo pri zagotavljanju vključujočega okolja za vse prebivalce.
 
Kot občina po meri invalidov smo se z veseljem odzvali tudi v Mestni občini Ptuj. V vijolično barvo bomo 3. decembra 2022 obarvali ptujsko mestno tržnico.
 
 

Vir: ptuj.si