Mrzla noč sedmim družinam pri Veliki Nedelji vzela streho nad glavo

Sinoči ob 23.42 je v naselju Velika Nedelja v občini Ormož zagorela večstanovanjska hiša.

Sinoči ob 23.42 je v naselju Velika Nedelja v občini Ormož zagorela večstanovanjska hiša. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, evakuirali vse stanovalce iz sedmih stanovanj ter pogasili požar. Mraz je gasilcem močno oteževal delo. 

Foto: Boštjan Kosajnč, PGD Miklavž pri Ormožu

Domačim gasilcem so na pomoč priskočili kolegi iz gasilskih društev Gasilske zveze Ormož in Gasilske zveze Središče ob Dravi, v intervenciji pa naj bi sodelovalo 105 gasilcev in mnogi so bili tudi danes na požarišču. Po nestrokovni oceni naj bi bila vzrok za požar dotrajanost enega od dimnikov, po prvih ugotovitvah pa naj bi nastalo za okoli 350.000 evrov materialne škode.
Dvanajst stanovalcev so evakuirali
Ogenj je popolnoma uničil večstanovanjsko stavbo Marof v Veliki Nedelji, ki je v lasti križniškega reda. Vseh sedem stanovanj, v katerih je živelo 12 stanovalcev, je neuporabnih. Za namestitev stanovalcev sta poskrbela Center za socialno delo Ormož in Rdeči križ Ormož, vključila se je tudi občina Ormož in ormoški župan Alojz Sok je danes že pojasnil, da bodo na občini morali najti rešitve. Na razpolago naj bi imeli tri občinska stanovanja, dve sobi naj bi bili na voljo v centru starejših. V požaru na srečo ni bil nihče poškodovan, pomagali so le 74-letnemu stanovalcu, prepeljali so ga na opazovanje v bolnišnico, ker je bil izpostavljen močnemu dimu.
Na facebook strani so nekateri danes že pokazali pripravljenost pomagati družinam, ki jim požar vzel vse in jim vsaj malo lajšali težke trenutke. Za prizadete družine je tako že stekla dobrodelna akcija, dobri ljudje pa bodo že ta konec tedna stopili skupaj in zbirali hrano, nujne potrebščine, oblačila, …

V petek, 2.3.2018, med 15. in 18. uro in v soboto, 3.3.2018, med 15. in 18. uro bodo v gasilskem domu PGD Senešci zbirali stvari za prizadete v požaru pri Veliki Nedelji.
Zbirala naj bi predvsem hrano in stvari za osebno higieno.
Vsi, ki imate željo in možnost pomagati, ste lepo vabljeni k sodelovanju.

Foto: Boštjan Kosajnč, PGD Miklavž pri Ormožu