Organizacija mladi zdravniki so včeraj na socialnem omrežju Twitter opozorila Vlado RS, da je nabava zaščitne varovalne opreme nujna za zdravstveno osebje. Že sedaj je namreč med okuženimi preko 70 predstavnikov zdravstva. Takšen trend lahko predstavlja veliko težavo v prihodnje, namreč v kolikor zbolijo zdravniki in medicinske sestre – kdo bo zdravil obolele paciente. S takšno težavo se srečuje tako Italija, kot Španija.

Predsednik vlade se je na pobudo Mladih zdravnikov odzval in iskreno zapisal, da delajo vse, kar je v človeških močeh, da zaščitno opremo zagotovijo. Že večkrat je tudi opozoril na kaotično, skoraj vojno stanje na trgu z zaščitno opremo. Pomanjkanje slednje je namreč čutiti po celem svetu.

Situacijo na trgu je ponazoril z opozorilom, da se celo podpredsednik ZDA, Mike Pance osebno zahvaljuje za 5 tisoč zaščitnih mask – kar seveda za državo kot je ZDA kapljica v morje.

Foto: Twitter

Mladi zdravniki so se predsedniku vlade zahvalili za odziv in trud. Izrazili so upanje, da bo Slovenija svoje zaloge okrepila z domačo proizvodnjo – vzpodbujanje slednje je bila ena prvih potez vlade. Na koncu so izkazali še prepričanje da nam bo s skupnimi močmi uspelo!

Foto: Twitter
Bodite sproti seznanjeni z relevantnimi informacijami glede koronavirusa. Všečkajte stran

MR