Mladi proti vladi: Pozivajo na vseslovenski shod za boljšo prihodnost

Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo 21. marca ob 17. uri potekal vseslovenski shod, ki ga z odločnostjo podpirajo tudi mladi. Ogorčeni so nad propadlimi reformami, vse višjimi davki, nedostopnostjo stanovanj in možnostjo cenzure, ki jih vodi sedanja vlada.

 

Simona Purkat je dejala: “Mladi, zbudite se! Bomo dovolili, da nam vladajoči uničijo prihodnost? Bomo dovolili, da uničijo Slovenijo? DOVOLJ JE BILO!” Zala Tomašič dodaja: “Z vsakim dnem te vlade je narod revnejši. Z vsakim dnem nastaja večja škoda za Slovenijo.” Tim Rauter izpostavlja: “Menim, da tako škodljive vlade do sedaj še nismo imeli, saj odkrito dela proti Slovenkam in Slovencem že skoraj dve leti.”

Zala Klopčič se sprašuje o vrsti družbe, v kateri želimo živeti, in poudarja: “Jaz si želim živeti v normalni državi, kjer ni ilegalnih prehodov čez mejo, kjer obstajata dva spola, je dovoljeno imeti rad svojo državo in njene ljudi ter je osnovna vrednota družina in svoboda.” Nejc Brence meni, da si “zaslužimo vlado, ki dela za svoje državljane in ne le za svoje osebne interese.”

Kritično se izraža tudi Karin Planinšek, ki opozarja na vlado, ki “sploh ne dela za slovenski narod”, medtem ko Andrej Poglajen kritizira vlado zaradi sprejemanja škodljivih zakonov za Slovenijo in njene državljane. Boštjan Horvat pa zaključuje z mislijo o pomembnosti mladih pri oblikovanju prihodnosti države: “Na nas mladih je, da se odzovemo na grožnje naši prihodnosti in naši sposobnosti za rast in oblikovanja naše države.”

Mladi jasno sporočajo, da je čas za spremembe in kličejo k široki udeležbi na četrtkovem shodu, da skupaj izrazijo svoje nezadovoljstvo in zahtevajo boljše pogoje za svojo prihodnost v Sloveniji.

MR