Mladi gasilci PGD Sela pri predsedniku republike

Na današnji praznični dan so se mladi gasilci PGD Sela na povabilo predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja podali v predsedniško palačo, kjer je kot običajno ob državnih praznikih potekal dan odprtih vrat.

Mlade gasilce PGD Sela je pozdravil predsednik Borut Pahor; foto Anja Mohorko
Mladim gasilcem so se ob obisku v Uradu predsednika republike Slovenije pridružili tudi mladinski mentorji in vodstvo PGD Sela, s slavnostnim podpisom pa so predsednika Pahorja mladi medse sprejeli kot častnega predstavnika mladine.
Predsednikov podpis kot častnega predstavnika mladine; foto: Anja Mohorko
Obisk prestolnice so gasilci iz Sel danes izkoristili še za kratek sprehod po centru Ljubljane, ob tej priložnosti pa so spoznali še poklicne gasilce v Gasilski brigadi Ljubljana, njihovo delo in opremo.

V predsedniški palači danes preko 400 obiskovalcev

Dneve odprtih vrat Predsedniške palače, ki na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja potekajo od leta 2013, je do sedaj obiskalo več kot 20.000 (dvajset tisoč) obiskovalcev vseh starosti. Ob dnevu državnosti sta predsednik republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sprejela več kot štiristo obiskovalcev iz Slovenije in tudi tujine. Današnje sporočilo predsednika Pahorja ob dnevu državnosti pa je bilo: “Hodimo po pravi poti”. Ozrl se je v čas pred osemindvajsetimi leti in navdihujočo enotnost, ki je tedaj združevala množico, zbrano na Trgu republike.

Foto: Urad predsednika republike, Daniel Novakovič/STA

“Če pogledamo na vse skupaj z neke zgodovinske distance, moramo teh skoraj trideset let vendarle oceniti kot zgodbo o uspehu,” je ob koncu prazničnega nagovora dejal predsednik Pahor in poudaril, da moramo na državo in Evropsko unijo paziti, saj je prva orodje našega nadaljnjega razvoja, druga pa naša širša domovina.

V predsedniški palači; foto: PGD Sela

V družbi predsednika Blaž, Rok in Gaj – državni prvaki letošnjega kviza gasilske mladine

Obiskovalci so po prazničnem nagovoru ogledali delovne in protokolarne prostore predsednika republike, ki jim je v svoji pisarni sproščeno odgovarjal na številna vprašanja. Med tistimi, ki jih je predsednik Pahor danes povabil okrog svoje osrednje mize v pisarni, pa so bili tudi mladi gasilci PGD Sela in med njimi državni prvaki letošnjega kviza gasilske mladine Slovenije: Blaž, Rok in Gaj z mentorjem Alojzom Auerjem.

Foto: TM, Anja Mohorko, PGD Sela, Daniel Novakovič/STA