Ministrica Ksenija Klampfer na delovnem obisku na Ptuju in v Cirkulanah

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer je bila včeraj na delovnem obisku na Ptujskem, v okviru katerega se je srečala tudi s kandidatom za župana Mestne občine Ptuj mag. Dejanom Doklom ter s člani lokalnih odborov SMC Ptuj in Cirkulane.

Foto: LO SMC Ptuj
Ministrica je najprej obiskala ptujsko območno enoto Zavoda RS za zaposlovanje, kjer se je srečala z direktorjem mag. Tomažem Žirovnikom, ki je ministrici predstavil Območno službo in lokalni trg dela s poudarkom na strukturni brezposelnosti in izhodišča za socialno vključenost dolgotrajno brezposelnih in ranljivih skupin.

Po poročanju LO SMC Ptuj so bili izpostavljeni ukrepi javnih del in socialna aktivacija in učne delavnice. Nato je sledil obisk novoustanovljenega Centra za socialno delo Spodnje Podravje, kjer je ministrico sprejel v.d. direktorja CSD mag. Miran Kerin s sodelavci in ji predstavil novoustanovljen CSD Spodnjega Podravja ter njihove napore pri blažitvi socialnih stisk s preventivnimi programi.

V Občini Cirkulane z ministrico o pomenu in možnostih dolgotrajne oskrbe na podeželju

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer,
je bila včeraj tudi na krajšem delovnem obisku v občini Cirkulane, kjer je bil v ospredju pogovor o pomenu in možnostih dolgotrajne oskrbe ljudi na podeželju, v Halozah.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na delovnem obisku v Cirkulanah; foto: LO SMC Cirkulane

V debati so med drugim sodelovali tudi županska kandidata Janez Jurgec in Antonija Žumbar, občinska svetnika Mira Petrovič in Anton Bratušek, predstavniki društva upokojencev in Kluba Halonga.

V Cirkulanah so med drugim pogovarjali tudi o pomenu dolgotrajne oskrbe starejših na podeželju; foto: LO SMC Cirkulane

Kot je poročal LO SMC Cirkulane so v pogovoru z ministrico izrazili mnenja, da bi vsled staranja prebivalstva želeli, da ljudje ostanejo čim dlje časa v okolju, kjer živijo. Zavzemajo se za razvoj modelov dolgotrajne oskrbe na domu in razvoju celovite oskrbe starejšim doma.
Vir in foto: LO SMC Ptuj, Cirkulane