Ministrica Katičeva odprla nove prostore državnega odvetništva

Pravosodna ministrica Andreja Katič je danes obiskala Ptuj, kjer se je med drugim sestala s predstavniki tamkajšnjih pravosodnih organov - okrožnega državnega tožilstva, Okrožnega sodišča Ptuj ter okrajnih sodišč na Ptuju in v Ormožu.

Novi prostori državnega odvetništva na Ptuju; foto: PeTV
Ob obisku na Ptuju je ministrica s predstavniki pravosodnih organov spregovorila o že izvedenih in predvidenih novostih in načrtih. Ob tem je skupaj z generalnim državnim odvetnikom Jurijem Groznikom odprla nove prostore državnega odvetništva, zunanjega oddelka na Ptuju.

“Na Ministrstvu za pravosodje se bomo trudili, da poleg dobrih pogojev za delo zagotovimo tudi ustrezno zakonodajo. Želim, da bodo novi prostori, ki imajo zgodovinski pridih, udobni in da boste z dobrimi medsebojnimi odnosi šli uspešno v prihodnost,” je ob otvoritvi dejala ministrica Katič.

Pravosodna ministrica Andrej Katič danes na delovnem obisku na Ptuju

V ptujski ekipi šest zaposlenih

Obseg dela zunanjega oddelka na Ptuju se je bistveno povečal leta 1998, s tem pa tudi število zaposlenih. Danes ptujsko ekipo sestavlja šest zaposlenih, ki zastopajo subjekte pred Okrožnim in Okrajnim sodiščem na Ptuju, Okrajnim sodiščem v Ormožu, pred Delovnim sodiščem v Mariboru (zunanjim oddelkom na Ptuju), pred Upravnim sodiščem RS (oddelkom v Mariboru), Višjim sodiščem v Mariboru, Višjim delovnim in socialnim sodiščem, Vrhovnim sodiščem RS ter Ustavnim sodišče RS, kadar je na prvi stopnji odločalo sodišče z območja sodnega okrožja Ptuj.

Ministrica s ptujsko županjo tudi o aktualnih temah v sodstvu

Ministrstvo za pravosodje je za najem opremljenih poslovnih prostorov v mesecu februarju objavilo povabilo k oddaji ponudb, na podlagi katerega so bili, po izvedenih pogajanjih, kot najprimernejši prostori, izbrani prostori Podjetja za stanovanjske storitve. Z izbranim najemodajalcem je ministrstvo v maju sklenilo najemno razmerje za nedoločen čas, z mesečno najemnino v višini 2.210,23 evrov. Najeta površina opremljenih prostorov znaša 296,18 m2.

Sprejem pri ptujski županji Nuški Gajšek

Ob koncu obiska se je ministrica za pravosodje Andreja Katič srečala tudi s predstavniki lokalne skupnosti in županjo MO Ptuj Nuško Gajšek, s katero sta med drugim spregovorili tudi o aktualni reorganizaciji sodstva, ki je predvidevala ukinitev nekaterih sodišč. Pravosodna ministrica Katičeva je na Ptuju med drugim zatrdila, da sodišča po manjših krajih zaenkrat ostajajo.

Vir in foto: PeTV, STA, ministrstvo za pravosodje