Minister za zdravje v odhodu, g. Aleš Šabeder, je v soboto zvečer podpisal odredbo s katero prepoveduje zbiranje ljudi na javnih prireditvah v zaprtih prostorih. To velja za dogodke, kjer se zbere več kot 500 ljudi.

Odredba velja dokler obstaja nevarnost širjenja koronavirusa. Organizatorje takšnih dogodkov pozivajo naj premislijo o smiselnosti organiziranja manjših prireditev, ki so v okviru omejitev.

Pozivamo vas, da se pred odhodom na prireditev v naši okolici pozanimate ali bo sploh potekala in razmislite tudi o smiselnosti nakupa vstopnic za katerokoli prireditev v prihodnjih dneh.

Planica 2020?

V preteklih dneh je bilo odpovedanih večina prireditev, kjer bi bilo zbranih večje število obiskovalcev. Tako bo veljalo tudi za Planico. Včeraj smo se lahko pred televizijskmi sprejemniki veselili vnovične odlične predstave naših smučarskih skakalcev, ki so osvojili na ekipni tekmi odlično tretje mesto. Tekma v Oslu je potekala pred praznimi tribunami.

19.3.-22.3. je na sporedu svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Ali bo potekalo pred praznimi tribunami bo odločeno v prihodnjih dneh. Z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da bo glede na odpovedi drugih prireditev, prvenstvo moč spremljati  samo pred malimi zasloni.

Prepoved prireditev
Prepoved prireditev za več kot 500 obiskovalcev. Foto: Ministrstvo za zdravje

 

Pokal Vitranc tudi za obiskovalce

Trenutno velja odločitev, da je pokal Vitranc odprt tudi za obiskovalce. Naslednji vikend poteka slalom in veleslalom za pokal svetovnega prvenstva na Vitrancu. Prireditev je možno obiskati, vendar bo potekala v luči poostrenih varnostnih ukrepov.

Glede na to, da se epidemiološko stanje iz minute v minuto spreminja, ne moremo z zagotovostjo trditi, da ne bo prišlo tudi do sprememb na področju javnosti smučarske prireditve.

DZ