Minister Gašperšič si bo ogledal gradbena dela na starem ptujskem mostu

ptuj, ormož, glavna-cesta, dravski-most, minister

Več znanega tudi o gradnji glavne ceste med Ormožem in Ptujem

Potem, ko se je minuli torek državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben sestal z župani občin Gorišnica, Hajdina, Markovci, Ormož, Središče ob Dravi, Videm in Mestne občine Ptuj na temo izgradnje glavne ceste Hajdina–Ormož in potrdil, da je omenjena cesta med prioritetnimi projekti vlade, pa danes v Mestno občino Ptuj na delovni obisk prihaja še minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

V sklopu rednih terenskih obiskov bo minister Gašperšič dopoldne najprej obiskal občino Slovenska Bistrica, kjer bosta z županom Ivanom Žagarjem govorila o infrastrukturnih projektih v občini. S predstavniki slovenjebistriške občine si bo kasneje ogledal dokončan prvi del zahodne obvoznice Slovenska Bistrica, nato pa ob 13.30 ministra Gašperšiča pričakujejo na Ptuju, kjer si bo ogledal gradbena dela na starem mostu čez Dravo in Studenčnico.

Prvi gradbeni poseg glavne ceste bo viadukt Sejanca

Po dobrem desetletju se vendarle premika tudi na trasi med Ormožem in Ptujem. Foto: podcrto.si

Prebivalci Spodnjega Podravja pa že dolgo desetletje zaman čakajo na hitro cesto med Ormožem in Ptujem, ki pa po lanski izjavi predsednika vlade več ne bo hitra, ampak glavna. Doslej naj bi država za izgradnjo namenila že skoraj 9,5 milijona evrov, a kljub že pred leti izbranemu izvajalcu še ni dočakala realizacije. Kot je na torkovem srečanju s spodnjepodravskimi župani napovedal državni sekretar Leben, v februarju na DARS-u pričakujejo objavo razpisa za gradbena dela za viadukt Sejanca, ki je prvi gradbeni poseg na tem odseku. Gradnjo prvega, približno 11 km dolgega odseka na Ormoškem, napovedujejo za letošnji maj, gradnjo odseka Markovci–Gorišnica pa v letu 2019. Še vedno pa ni natančno znan potek del med Markovci in Ptujem. Župani se namreč zavzemajo za južno varianto, ki pa se zapleta zaradi območja Nature 2000.

Pri južni varianti, za katero se zavzemajo župani, se zapleta zaradi območja Nature 2000.

TM, foto: Oste Bakal (naslovna)