Liga prvakov – turnir 8 ekip avgusta

Zaključek Lige prvakov
Zaključek Lige prvakov. Foto: Pixabay

Evropska nogometna zveza (Uefa), ki ji predseduje Slovenec Aleksander Čeferin, in Evropsko združenje nogometnih klubov (Eca) razmišljata o možnosti, da bi se liga nadaljevala avgusta kot turnir “najboljših osmih”.

 

Odgovorni nogometni zvezi trenutno iščeta ustrezno lokacijo, kjer bi se lahko igral ta turnir. Na lokaciji bi namestili vseh osem ekip skupaj z osebjem vred. Po poročanju časnika Mundo Deportivo bi v takšni skupni karanteni lahko izpeljali zaključen turnir najboljših ekip, kjer bi morali zagotoviti popolno osamitev vseh osmih ekip z osebjem vred. V kolikor bi stanje pandemije to dopuščalo, bi lahko tekme odigrali v Istanbulu, kjer je bil predviden finale lige prvakov 30.5.2020.

Težava nastane v spreminjanju televizijskih prenosov, saj že imajo sklenjene pogodbe, ki bi jih bilo potrebno sedaj spremeniti. Druga težava je pa tudi v tem, ker še vse tekme osmine finala niso odigrane. Štiri tekme še niso bile odigrane.

Juventus – Lyon

Manchester City – Real Madrid

Barcelona – Napoli

Bayern Munchen – Chelsea

Če vse tekme odigrajo na enem prizorišču je lažje nadzirati in zagotovit preprečitev okužb z virusom. Spremenil bi se tudi način igre, kajti zmanjšali bi število tekem. V četrtfinalu in pol finalu bi odigrali po eno tekmo, namesto dosedanjih dveh tekem,. ¸

Po poročanju Deportivo Mundo UEFA in ECA še vedno iščeta možne rešitve kako izpeljati zaključek sezone Lige prvakov. Brez nadaljnjega so izključili možnost, da bi se tekme lahko nadaljevala konec maja.

Želite biti redno obveščeni o novicah? Všečkajte FB stran:

MR