Kurentovanje 2022

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin. Celoto zaokroži dih jemajoča kulisa Ptuja, starega mesta novih doživetij, v katerem življenje med festivalom poteka skozi izvirne like domišljije. V sklopu kurentovanja se bodo tudi letos odvili številni koncerti. Na desetih dogodkih med 11. in 28. februarjem 2022 se bomo zabavali z več kot 20 različnimi glasbenimi izvajalci. Koncertno dogajanje bo letos postavljeno v Karnevalsko dvorano v prostorih večnamenske dvorane Campus Sava Ptuj.

Pustni čas na Ptuju vabi z več kot sto prireditvami, največ je seveda zabav za vse generacije. Prva povorka v letu 2022 bo 19. februarja, že dan zatem se bodo začeli dnevni prikazi avtohtonih pustnih likov. Nočni spektakel na ptujskih ulicah in trgih, ki bo 25. februarja, bo zagotovo privabil ljubitelje mistike teme in igre s svetlobo. Meščansko tradicijo šemljenja obuja mestni pustni korzo, ki bo 26. februarja. Osrednja mednarodna pustna povorka, ki se bo s karnevalskimi in tradicionalni pustnimi liki vila po ptujskih ulicah in trgih, pa bo 27. februarja. Naslednji dan bodo na Ptuju rajali najmlajši iz vrtcev iz cele Slovenije. Najbolj žalosten dan tradicionalnega ptujskega kurentovanja pa je vedno pokop pusta.

Na letošnjem Kurentovanju v večnamenski »KARNEVALSKI« dvorani Campus Sava Ptuj bodo na desetih dogodkih nastopili številni domači in tuji glasbeniki: Ceca, Parni valjak, CoverLover, Tomislav Bralić in klapa Intrade, Dražen Zečić, Mambo Kings, Aktualova galama, Drugo Dugme, Rok ‘n’ Band, Buryana, Skupina Smile, Čuki in Ribič Pepe, MI2, Kingston, Jasmin Stavros, Natalija Verboten, skupina Gadi, Alfi Nipič, Zvita feltna, Petkova pumpa, Challe Salle, Joker Out, Nipke.

Vstopnice so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol. »KLIKNITE TUKAJ«