Krvava telenovela v Poljčanah! Soproga ga je nagovarjala k umoru!!

Foto: Pixabay

V Poljčanah se je 16. januarja zvečer zgodil poskus umora. Po ugotovitvah policistov je 24-letnega domačina v temi pričakal neznani storilec in ga večkrat zabodel. Dejanja je osumljen 24-letni moški iz Občine Rogatec, ki naj bi to storil na prigovarjanje soproge, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem. Oba sta v priporu.

Kaj se je zgodilo?

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so bili o dogodku obveščeni 16. januarja malo pred polnočjo. Na kraj so prišli policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel.

 

O dejanju so obvestili dežurno državno tožilko iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru in dežurno preiskovalno sodnico iz Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled kraja dejanja prepustila policiji.

Preiskavo so prevzeli mariborski kriminalisti in ugotovili, da je oškodovanca ob 22.30 v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in zatekel se je po pomoč k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan odpustili.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja Občine Rogatec. Moškemu so naslednji dan po dogodku odvzeli prostost celjski kriminalisti in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom.

 

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala ter da naj bi osumljenec dejanje storil iz maščevanja. K temu naj bi ga namreč po navedbah policije naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem.

Osumljenca so 19. januarja privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor.

Tudi soprogi odvzeta prostost

Dan pred tem so mariborski kriminalisti v sodelovanju s policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah odvzeli prostost še 20-letni ženi in jo zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju umora privedli k dežurni preiskovalni sodnici. Ta je zoper osumljenko odredila hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen najmanj 15 let zapora. Za poskus tega kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje. Kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam, pojasnjujejo na mariborski policijski upravi.