Koronavirus tudi na Štajerskem

Foto:pixabay.com

V sredo zvečer so v Sloveniji odkrili prvi primer koronavirusa v UKC Ljubljana. Okuženi je potoval iz Maroka preko Italije v Slovenijo.

Vsi, ki so potovali v soboto, 29. februarja, ob 16.25 z letom AT-938 it Maroka na letališče Marco Polo, naj pokličejo svojega osebnega zdravnika in vsi, ki so bili 29. februarja  med 20.00 in 21.30 na urgenci v Ljubljani, naj pokličejo na 031 619 118.

V povezavi s prvookuženim so odkrili še naslednji dve okužbi, medtem ko četrta in peta okužba naj ne bi bila povezana s predhodnimi. Par je bil na potovanju po Italiji.

Okužba v bližini Maribora

Šesti primer okužbe je 32-letni moški iz Štajerske (okolica Maribora), za katerega pa še ni znano, kje se je okužil. Trenutno je hospitaliziran v UKC Maribor. Gre za zdravstvenega delavca, zaposlenega v UKC Maribor. Domnevno je zaradi tega okrnjeno delo UKC Maribor, saj obstaja sum na okužbe zaposlenih. 

Foto: Twitter

Po državi je 16 vstopnih točk za testiranje, za prebivalce Spodnjega Podravja je najbližja v Mariboru, in sicer Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor. Slednjega je za vstopno točko določilo Ministrstvo za zdravje in bo delovala do spremembe epidemiološkega stanja.

Vse, ki imajo znake okužbe ali so bili v stiku z okuženimi naj pokličejo svojega osebnega zdravnika, izven delovnega časa pa za nadaljnje napotke lahko obrnete na dežurno službo ZD Ptuj na 02/ 7871691. Nikakor zdravstvenih domov ali ordinacij NE obiskujte osebno.