Klopca za dojenje in previjanje od danes tudi na Ptuju

apollo, mam-klopce, dojenje, ptuj, mestni-park

Nameščena bo v ptujskem mestnem parku

V Sloveniji prvi teden v oktobru obeležujemo tudi kot teden dojenja, v okviru katerega bo ptujsko podjetje Apollo postavilo posebno MAM klopco za dojenje in previjanje tudi na Ptuju.  Klopco za dojenje bodo danes ob 11. uri namenu predali v mestnem parku na Ptuju. Na dogodku bosta prisotna tudi podžupan Mestne občine Ptuj Gorazd Orešek in strokovni vodja zdravstvene nege Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Ptuj Zdravko Vidovič.

Prvo klopco za dojenje in previjanje so v Živalskem vrtu Ljubljana namenu predalo ob svetovnem dnevu dojenja, 2. avgusta letos, drugo pa 1. oktobra v Arboretumu Volčji Potok. S tem podjetje Apollo uspešno uresničuje projekt, katerega cilj je sprejemanje dojenja na javnih mestih. Projekt odpira tudi Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije, katerega člani in članice si na najvišji strokovni ravni prizadevajo učinkovito podpirati dojenje in tako izboljševati zdravje prebivalstva, so zapisali na spletni strani Apollo.

Do konca leta klopce na petih lokacijah po Sloveniji

Do konca leta naj bi klopce za dojenje postavili na petih lokacijah po Sloveniji, med drugim v Arboretumu, Mariboru in na Ptuju. Projekt se bo nadaljeval tudi naslednje leto, ko bo klopce dobilo še več slovenskih mest, obljubljajo v Apollu.

”Prvi klopci za dojenje smo postavili na najbolj priljubljenih izletniških točkah, kjer najširši krog obiskovalcev predstavljajo prav družine z majhnimi otroki. Z MAM klopcami za dojenje in previjanje želimo mamice spodbuditi, da lahko brez zadržkov, skrbi ali sramu nahranijo otroka, kjer je to potrebno, ne da bi se ob tem počutile nelagodno. Veseli smo, da so naš projekt podprli tudi v Mestni občini Ptuj,” je dejala vodja marketinga pri podjetju Apollo Helena Ivančič.

TM, Vir, foto: Apollo