Kljub napovedanemu poslabšanju vremena organizatorji 64. Kurentovanja strmijo k izpeljavi večine dogodkov

Kljub napovedanemu poslabšanju vremenskih razmer organizatorji 64. Kurentovanja, ki poteka pod okriljem Javnega zavoda Ptuj, zagotavljajo, da bodo skoraj vsi napovedani dogodki izpeljani. To zagotovilo vključuje tudi nedeljski KarnevalFest – Mednarodno karnevalsko povorko, ki bo letos potekala po skrajšani trasi zaradi spremenljivega vremena.

 

Dogajanje se začne na pustno soboto, 10. februarja, z bogatim programom, ki se razteza od zgodnjega jutra do poznih večernih ur. Vrhunec sobotnega dogajanja predstavlja Nočni spektakel, ki se prične ob 17. uri, kjer ob ognjenem šovu nastopijo tudi kurenti.

Pustna nedelja, 11. februarja, prinaša mednarodno karnevalsko povorko KarnevalFest, ki bo letos gostila okrog 2800 udeležencev iz 74 skupin, vključno s 30 skupinami kurentov in 7 tujih skupin. Vsi udeleženci se bodo potegovali za denarne nagrade, saj se je organizator odločil nagraditi prav vse karnevalske skupine.

Zaradi napovedanega poslabšanja vremena bo povorka potekala po skrajšani trasi, ki vključuje Vinarski trg, Ulico heroja Lacka, Mestni trg, Krempljevo ulico, Minoritski trg, Dravsko ulico in zaključek v Dvorani Campus.

Dogodek uživa častno pokroviteljstvo predsednika državnega sveta Marka Lotriča, ki se bo povorke udeležil 11. februarja.

Posebno pozornost namenjajo tudi najmlajšim, saj bo povorka otrok iz vrtcev, organizirana v soorganizaciji z Vrtcem Ptuj, izjemoma potekala v zaprtem prostoru Dvorane Campus, prav tako zaradi vremenske napovedi.

64. Kurentovanje se zaključuje 13. februarja s slovesnim pokopom pusta ob 13. uri, s čimer Ptuj simbolno zaključuje pustno obdobje.

Ta letni dogodek, ki je ključni del pustnih praznovanj v Sloveniji, znova dokazuje svojo odpornost in prilagodljivost, saj kljub vremenskim izzivom ohranja tradicijo in zagotavlja nepozabno doživetje tako za lokalno skupnost kot za obiskovalce od drugod.

MR