Kdo je nova Ptujska poslanka Državnega zbora?

Nušo sta vztrajnost in delo pripeljala do današnje situacije, ki jo ima v družinskem podjetju. Foto: arhiv Ferenčič

Franc Breznik, poslanec iz Lenarta bo svojo politično kariero nadaljeval kot Državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve. Z njegovim odhodom na Ministrstvo za notranje zadeve, se sprosti mesto poslanca v 8 volilni enoti. Ker sta se župana občine Ormož mag. Danijel Vrbnjak in občine Lendava Janez Magyar, zaradi odgovornosti do opravljanja županovanja v teh kriznih razmerah, poslanskemu mestu odpovedala, bo poslanka Državnega zbora postala Nuša Ferenčič.

 

Ferenčičeva je na državnozborskih volitvah leta 2018 od Ptujčank in Ptujčanov prejela kar 2.374 glasov, kar je daleč največ med vsemi kandidati. Sledila je ptujska županja, Nuška Gajšek z 1.052 glasovi in Boštjan Koražija z 782 glasovi. Slednji je bil tudi edini izvoljen v parlament.

Nuša je zaposlena v družinskem podjetji in pravi, da svoj čas najraje preživi z družino in v naravi, kjer se napolni s svežo energijo, navdušujejo jo tudi hribi in morje, V roke pa zelo rada vzame tudi kakšno knjigo.

Na lokalnih volitvah leta 2018 je bila Nuša Ferenčič izvoljena v Mestni svet MO Ptuj.

Vabimo vas, da preberete daljši intervju z Nušo, ki smo ga objavili pred dvema letoma: Podjetnica, ki se dobro znajde tudi v politiki in humanitarnih organizacijah. 

 

Poslanci SDS v Ptujskih volilnih okrajih: Nuša Ferenčič, Jožef Lenart in Suzana Lep Šimenko

Če želite biti redno obveščeni o podrobnostih iz vaše občine, všečkajte FB stran:

MT