Katja Babič in Luka Sagadin sta naj športnika občine Kidričevo

Tudi v minulem letu 2018 so nekateri športniki s svojimi dosežki izstopali, kar je ocenila tudi komisija Športne zveze (ŠZ) občine Kidričevo in jim v zahvalo za trud in vztrajnost namenila priznanja. V občini Kidričevo so priznanja najbolj uspešnim športnikom in zaslužnim športnim delavcem podelili na slavnostni prireditvi v sredo, 20. marca.

Foto: Črtomir Goznik
Najboljši športniki, športnice, klubi, društva in športni delavci občine Kidričevo so bili v ospredju na drugi prireditvi Športnik leta 2018 občine Kidričevo. Dogodek je spremljal tudi bogat kulturni program, športnike in številne obiskovalce dogodka pa je pred mikrofonom nagovoril tudi kidričevski župan Anton Leskovar.
Župan Leskovar je čestital športnikom za dobre rezultate v lanskem letu in jim zaželel novih dosežkov tem letu. Foto: Črtomir Goznik
Med govorci so bili še Janez Ovsenik, generalni sekretar Športne unije Slovenije, Borut Kolarič, namestnik generalnega sekretarja za šport na Olimpijskem komiteju Slovenije in predsednica ŠZ Kidričevo Simona Gaiser.

»Prireditev slavi tiste, ki so se odločili vztrajati«

Gaiserjeva je v nagovoru dejala, da šport niso samo treningi, ampak je šport sestavljen iz trenutkov dvoma, strahu, ne sigurnosti. Ti trenutki so po navadi skriti očem javnosti, je poudarila Gaiserjeva in dodala, da športnike vidimo samo takrat, ko osvojijo tekmo, stojijo na zmagovalnih stopničkah z medaljo na prsih.

V družbi najboljših, najuspešnejših športnikov občine Kidričevo; foto: Črtomir Goznik

»Danes slavimo tudi te trenutke, da ste se odločili, da boste vztrajali tudi takrat, ko vam ne gre vse po začrtani poti. To je naš ponos, ponos vseh tistih, ki nemo opazujemo vaše dosežke, delavcev v športu, ki se zavedamo, da so v vaših rezultatih skrite ure pomislekov, pa ste se odločili, da kljub vsemu vztrajate. Vztrajati pomeni zmagati. Današnja prireditev slavi uspehe preteklosti, hkrati pa postavlja temelje za prihodnost. Današnja prireditev slavi tiste, ki so se odločili vztrajati. Vztrajati po poškodbi, po izgubi. Vztrajati in verjeti vase tudi takrat, ko vaš trud ni dovolj, da bi stali na stopničkah. Prireditev je v navdih vsem tistim, ki jih porajajo občutki dvoma in strahu, da ponovno najdejo svoj  žar, da ponovno poskusijo in da nikoli ne obupajo,« je še povedala Simona Gaiser.

Nastopili so člani Shofukan karate kluba Kidričevo; foto: Črtomir Goznik
Pevka Natalija Tumpej v družbi mladih športnikov; foto: Črtomir Goznik

V kategoriji mladi perspektivni športnice in športniki do 16 let so priznanja prejeli plavalka Tina Avbelj, plesalki twirlinga Eva Mlaker Sambolec in Leja Gorjup, ter Lara Belaj, članica Namiznoteniškega kluba Kidričevo in državna reprezentantka A kategorije. Pri fantih so bili nagrajeni mladi nogometaš Anej Ferčec, golfist Tom Li Dobnik, Miha Muršec, lanski vice državni prvak v cestni vožnji, mladi nogometaši – člani NK Aluminij: David Flakus Bosilj, Jane Majcen in Gašper Pečnik, ter Blaž Vidovič, član Teniškega kluba Ptuj in Teniškega društva Kidričevo.

Priznanja perspektivnim mladim športnikom; foto: Črtomir Goznik

Mladi strelec Alex Kaučevič in nogometna ekipa starejši dečki OŠ Kidričevo v sestavi: Domen Zajšek, Tibor Knaus, Žan Vidovič, Vid Kovačič, Tilen Orozel, Luka Solatnik, Aljaž Verlak, Anej Ferčec, Gaj Bregant so prejeli priznanje za posebne dosežke otrok in mladine v minulem letu.

Članska selekcija Aluminija – najboljša športna ekipa

Nogometni klub Aluminij Kidričevo je s člansko selekcijo postal najboljša športna ekipa v občini Kidričevo v letu 2018. Članska selekcija Aluminija je sezono 2017/2018 zaključila na osmem mestu prvoligaške lestvice, kar je prvič v zgodovini kluba pomenilo neposreden obstanek v elitni druščini slovenskih klubov. Z uspešnimi nastopi v vzporednem tekmovanju Pokal Slovenije se je mlada ekipa uvrstila v finale prvenstva. V sezoni 2018/2019 so Kidričani v drugi polovici leta svoje cilje napadli še z večjo vnemo. Ob koncu leta so zasedli visoko tretje mesto in se ponovno uvrstili v polfinale Pokala Slovenije. Ekipa Aluminija je veljala kot največje pozitivno presenečenje jesenskega dela sezone in je postala spoštovana tudi med največjimi klubi v Sloveniji. V ekipi so kar trije člani mlade reprezentance Slovenije: Matic Vrbanec, Dejan Petrovič in Luka Janžekovič. Dva izmed njih sta bila povabljena tudi k delu s člansko reprezentanco.

Članska selekcija NK Aluminij Kidričevo – najboljša športna ekipa v občini Kidričevo v letu 2018. Foto: Črtomir Goznik

Dva izjemna rekreativca in odlična ekipa kegljačev

Za izjemne rekreativne dosežke so v občini Kidričevo letos priznanje že drugič podelili Leonu Kaučeviču, udeležencu vzdržljivostnih športnih triatlov. Lansko leto se je med drugim udeležil tudi Ironmana v Nici. Nagrado za izjemne rekreativne dosežke je prejela tudi Bernarda Jurič, trenutno najboljša in najuspešnejša slovenska kolesarka ter ena izmed najuspešnejših ekstremnih kolesark na svetu. V letu 2018 se je kot prva in edina Slovenka kar dvakrat udeležila ekstremnih kolesarskih preizkušenj v Avstraliji.

Priznanja za posebne dosežke v rekreativnem športu; foto: Črtomir Goznik

Posebej pa je bila nagrajena tudi moška ekipa v kegljanju s kroglo na vrvici Društva upokojencev Lovrenc na Dravskem polju, ki je zmagala na državnem prvenstvu in si s tem priborila udeležbo na letošnjem državnem prvenstvu.

Nagrajeni Toni Pernat, Oliver Bogatinov, Konrad Kramberger in podjetje Talum

V občini Kidričevo so posebno čast namenili tudi zaslužnim športnim delavcem, ki so prejeli plakete ŠZ Kidričevo. Letos sta plaketi prejela: Toni Pernat, ki v Nogometnem klubu Aluminij v funkciji sekretarja deluje že osemnajst let in je pomemben glasnik poslanstva Nogometnega kluba Aluminij, in  Oliver Bogatinov, trener rdeče-belih, ki je v letu 2018 s svojim delom pomembno pripomogel k doseganju ciljev NK Aluminij. Za svoje dosežke v preteklem letu je bil nagrajen z nazivom »Trener leta 2018«.

Prejemniki plakete ŠZ občine Kidričevo; foto: Črtomir Goznik

Plaketo za življenjsko delo je prejel Konrad Kramberger, dolgoletni član Strelskega društva Kidričevo. Plaketo sponzorja pa je prejelo podjetje Talum.

Katja Babič drugič najuspešnejša športnica

Katja Babič, članica Powerlifting zveze Slovenije, je drugo leto zapored osvojila naslov najuspešnejše športnice občine Kidričevo. Sezona 2018 je bila zanjo izjemno uspešna. Marca lani je na 4. državnem prvenstvu v klasičnem powerliftingu ubranila naslov državne prvakinje v kategoriji članic do 52 kg in s tem izpolnila normo za svetovni univerzitetni pokal in evropsko prvenstvo.
Junija lani je na Češkem na svetovnem univerzitetnem pokalu zastopala Univerzo v Ljubljani in osvojila 1. mesto v kategoriji do 52 kg – zlato medaljo v počepu (135 kg), zlato v potisku s prsi (72,5 kg) in srebrno v mrtvem dvigu (150 kg). Po nastopu vseh tekmovalk se je po točkah (446,66 wilksov oziroma 367,5 kg totala) uvrstila na odlično 2. mesto med vsemi 66 tekmovalkami.
Po treh letih tekmovanj v kategoriji do 52 kg je na lanskem evropskem prvenstvu v Litvi prvič nastopila v kategoriji članic do 57 kg. Z rezultati počep 142,5 kg, potisk s prsi 75 kg in mrtvi dvig 150 kg je postavila državne rekorde v kategoriji do 57 kg in skupno končala na 10. mestu.

Luka Sagadin, športnik leta 2018 občine Kidričevo, se je zahvalil za nagrado in predstavil svoje cilje v novi sezoni. Foto: Črtomir Goznik

Luka Sagadin prvič naj športnik občine

Kolesar Luka Sagadin je po odličnih rezultatih v lanski sezoni osvojil naslov najuspešnejši športnik občine Kidričevo v letu 2018. Lansko leto je bilo zanj prelomno, saj je vstopil v člansko kategoriji, oziroma v U23. Njegov nekdanji trener mu je našel ekipo pri sosedih v Gradcu, kjer je bil član ekipe Team Wohnbefinden Graz Arbo. Uvod v krstno člansko sezono je dobro preživel, saj je na dirki Evropskega pokala v Izoli dosegel 28. mesto. V pripravljalnem obdobju za državno prvenstvo je dosegel tudi najboljši rezultat sezone, saj je dosegel 3. mesto na etapni dirki na Češkem, imenovani RBB Czech Tour, ki je štela za mednarodno točkovanje držav Avstrije, Češke, Madžarske in Slovaške. Kasneje je dosegel tudi 11. mesto na državnem prvenstvu v kronometru v Ljubljani. Pred koncem sezone je še zmagal na dirki Vzpon na Tri Kralje ter dosegel 7. mesto na zaključni dirki Pokala Slovenije v Ljubljani. Letošnjo sezono bo dirkal v novogoriškem klubu MebloJOGI – Pro Concrete.

Foto: Črtomir Goznik