Kartodrom v Slovenji vasi letos še ne bo deloval

amzs, kartodrom, slovenja vas, občina_hajdina

Vstop na zemljišče AMZS v Slovenji vasi je onemogočen in prepovedan. Foto: TM

Načrti za to lokacijo ostajajo nespremenjeni

Iz družbe Avto moto zveza Slovenije (AMZS), ki je od lanskega leta lastnica kartodroma v Slovenja vasi, v občini Hajdina, so včeraj sporočili, da kartodrom v letošnjem letu še ne bo začel delovati. Pri zagotavljanju ustrezne infrastrukture, ki je potrebna za nemoteno in varno delovanje, je prišlo do nekaterih nepredvidenih zastojev. Okoliški domačini si bodo torej za zdaj lahko oddahnili, a načrti AMS se na tej lokaciji naj ne bi spreminjali, zagotavlja lastnik.

Spomnimo, da je bil prejšnji kartodrom ob kanalu Drave v Hajdošah in je bil odstranjen, Avto moto Zveza Slovenije pa objekt od Dravskih elektrarn kupila v lanskem letu. In kljub temu, da so že v prvi fazi načrtovali izgradnjo poligona varne vožnje, naj bi ta investicija še malo počakala. Potem ko so letos spomladi še zagotavljali, da bo do letošnjega poletja na novi lokaciji zaživela športna dejavnost – vožnja s kartingi, pa se napoved ni uresničila. Okoliški prebivalci si kartinga v neposredni bližini stanovanjskih hiš seveda ne želijo, a že prihodnje leto se bodo morali sprijazniti z dejstvom, da imajo v svojem kraju kartodrom. AMZS jim je na skupnem sestanku spomladi letos zagotovila, da bo o vseh aktivnostih obveščala predstavnike lokalne skupnosti, morebitne težave in nesoglasja pa bodo skušali reševati sproti. Dogovorili naj bi se tudi o delovnem času kartodroma. A počakati bo potrebno do leta 2018, ko naj bi kartodrom v Slovenji vasi vendarle dobil vsebino in bo odprt za obiskovalce, zdaj pa je vstop na to zemljišče prepovedan.

Vstop na zemljišče AMZS v Slovenji vasi je že nekaj časa onemogočen in prepovedan. Foto: TM

AMD Ptuj bo planirano karting dirko izpeljal v Vranskem

Zadnja letošnja dirka za državno prvenstvo v kartingu, ki naj bi jo AMD Ptuj, ki ima pogodbo z AMZS, po prvotnih načrtih 17. septembra organiziral na kartodromu v Slovenja vasi, pa je po zato prestavljena v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, so sporočili iz AMZS. Ob tem so še dodali, da načrti AMZS za to lokacijo ostajajo nespremenjeni. AMZS si bo prizadeval, da bo kartodrom v Slovenja vasi primerljiv s tovrstnimi objekti v tujini in da bo pripomogel k razvoju kartinga v Sloveniji, so še sporočili iz družbe AMZS.

TM, AMZS