Karel Erjavec, predsednik DESUS, je proti dodatkom socialno ogroženim upokojencem!

Erjavec evidentno proti upokojencem!

Predsednik Demokratične stranke upokojencev Karl Erjavec ni prišel na sestanek predsednikov strank SDS, SMC, NSi in DeSUS ter tako onemogočil obravnavo sedmega protikoronskega paketa, ki poleg pomoči gospodarstvu zaradi posledic epidemije, določa tudi solidarnostni dodatek za upokojence. Kot kaže so mu bolj pomembni povsem drugi interesi kot skrb za upokojence. Erjavec je sicer prevzel DeSUS z izjemno šibkim političnim kapitalom, saj je na zadnjih parlamentarnih volitvah prejel zgolj 394 glasov.

Vrnitev Erjavca je prižgala alarme tistih, ki si kljub epidemiji na vsak način želijo na oblast. Ker so videli, da projekt KUL pod vodstvom Jožeta P. Damijana, kjer so lastne interese postavili pred skupne, ni niti najmanj konkretiziran, še manj pa realno izvedljiv, je Šarec povlekel potezo v smeri, s katero se želi dokopati do cilja, ki ga ne skriva od odstopa dalje, to so predčasne volitve. Potem, ko je Šarec glede Damijana zatrdil, da se včasih vede, kot  “vegetarijanec na kolinah” in da ni prepričan v njegove namere, je postalo jasno, da mu Damijan ne predstavlja več rešilne bilke. To pa je dokazal tudi v torek zjutraj, ko je na Twitterju jasno napisal, da si v LMŠ na mestu mandatarja želijo Erjavca. Torej želijo si osebo, ki sploh ni uspela priti v Državni zbor RS, bila pa bi odlična za mesto mandatarja v tako zahtevnem času? Narobe svet.

Kakšen je način dela z Erjavcem na čelu Desus, pa smo lahko videli v sredo, 16. decembra 2020. “Pred vsako sejo Vlade RS je sestanek predsednikov strank SDS, SMC, Nove Slovenije, DeSUS za uskladitev odprtih zadev. Karl Erjavec je danes udeležbo odpovedal (niti ni poslal podpredsednika) in tako žal onemogočil obravnavo PKP7, kjer več odprtih zadev,” je malo pred 19. uro preko Twitterja sporočil premier Janez Janša, ki je obnašanje starega-novega predsednika DeSUS označil za neodgovorno. Iz DeSUS so namreč zgolj poslali sporočilo, da “predsednik g. Erjavec sporoča, da se usklajevalnega sestanka koalicije ne bo udeležil, ker bomo jutri na organih stranke obravnavali položaj stranke DeSUS v koalicij.” Sporočilo je v imenu Erjavca poslala poslovna sekretarka DeSUS Majda Glavonjič. Namesto, da bi uspešno sprejeli PKP7, ,s katerim bi se pomagalo v zdravstvu, gasilcem, prevoznikom, pri kritju fiksnih stroškov podjetij, olajšalo prejemanje pomoči in pomagalo socialno najšibkejšim, med drugim mladim družinam in ravno upokojencem, je Erjavec to porinil na stran.

Vir: Nova24tv