Kandidature pred lokalnimi volitvami možno vložiti le še danes do 19. ure

Izteka se rok za vložitev kandidatur oziroma kandidatnih list pred novembrskimi lokalnimi volitvami. Politične stranke in volivci imajo le še danes čas za vložitev kandidatur oz. kandidatnih list pred novembrskimi lokalnimi volitvami.

Le še do 19. ure je čas, da vložite kandidaturo na občinsko volilno komisijo; foto: SLŠ
Kot pravočasne bodo štele vse kandidature, ki bodo na občinske volilne komisije vložene danes do 19. ure. Pred potrditvijo oziroma zavrnitvijo kandidatur pa bodo volilne komisije preverile še njihovo zakonitost.

Volitve v 212 slovenskih občinah

V 212 slovenskih občinah bodo 18. novembra potekale volitve županov kot tudi članov občinskih oziroma mestnih svetov. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, bodo hkrati potekale še volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

Tudi v občini Kidričevo je OO SDS že vložil kandidature za občinski svet in kandidaturo za župana. Na lokalnih volitvah ponovno kandidira dosedanji župan Anton Leskovar, ki je občino vodil zadnjih osem let (na desni). Foto: arhiv OO SDS Kidričevo

Uradni seznam mora biti objavljen najpozneje 2. novembra

Odločbe o potrditvi oziroma zavrnitvi kandidatur za župane in list kandidatov za občinske svetnike bodo morale občinske volilne komisije izdati najpozneje 28. oktobra, jim je pa Državna volilna komisija priporočila, da to storijo čim prej.

Če bo kandidatura oziroma kandidatna lista zavrnjena, pa se bodo lahko predlagatelji pritožili na upravno sodišče. Neposredno vlaganje pritožb in tožb bo zagotovljeno na sedežu sodišča v Ljubljani in na vseh treh zunanjih oddelkih sodišča v Mariboru, Celju in Novi Gorici.

Sezname potrjenih kandidatur in list kandidatov morajo občinske volilne komisije javno objaviti najpozneje 2. novembra.
Vir: DVK