Kandidatka za županjo Občine Podlehnik volilno kampanjo zaključuje na svojem domu

S sloganom Povežimo se in s preprosto kampanjo od vrat do vrat se je na letošnje lokalne volitve podala kandidatka za županjo Občine Podlehnik mag. Eva Pipan s svojo ekipo.

Volilna nedelja je pred vrati in samo še danes imajo kandidati priložnost, da nagovorijo volivke in volivce. Tudi v Občini Podlehnik, kjer sta dva mlajša županska kandidata: podjetnica mag. Eva Pipan, ki jo predlaga Slovenska demokratska stranka in visokošolski predavatelj, strokovnjak za področje prometa, mag. Sebastian Toplak, nestrankarski kandidat, je danes pričakovati vrhunec volilnega dogajanja.

Pipanovo se na volitve podaja prvič, sicer v politiki že ima nekaj izkušenj, predvsem pa je bila zadnja dva mandata vpeta v lokalno politiko tudi kot predsednica nadzornega odbora. Tako je dodobra spoznala organiziranost in delovanje občine. V začetku leta so jo občani pozvali h kandidaturi za županjo in pravi, da je začutila, da dejansko lahko nekaj stori za svojo občino in poveže ljudi.

Kandidatka za županjo z ekipo, s katero želi uresničiti zadane naloge; foto: arhiv Pipan

»Občina potrebuje odgovorno županjo, ki bo odločna in pravična,« pravi Pipanova

Pipanova prihaja iz podjetniških krogov, ukvarja se s financami, kar ji je velik izziv in
vodenje občine na nek način primerja z vodenjem podjetja. »Moja prednost je moja odločnost in iskrenost ter poznavanje finančnega delovanja občine, izkoriščanje rezerv v smislu optimalnejše razporeditve finančnih sredstev v proračunu,« je prepričana Pipanova. Po njenih besedah občina potrebuje angažirano in odgovorno županjo, ki bo odločna in pravična.

Mladim družinam prijazna občina, v ospredju tudi podjetništvo in turizem

Izzive vidi kandidatka za županjo v razvoju mladim družinam prijazne občine, priložnost pa se kaže tudi v vzpostaviti podjetniške cone in razvoju turizma.  Na področju turizma občina lahko prispeva k postavitvi kvalitetnega postajališča za avtodome ob podlehniškem ribniku kot privlačen turistični produkt, s katerim bodo zadržali turiste vsaj za dan ali dva v Halozah.

Pipanova je v predvolilnem času predstavila svoj obsežen program in občanoma povedala marsikaj za kar se bo zavzela, če bo županja. Med drugim je poudarila, da je še potrebno urediti določene ceste in pločnike, popestriti turistično ponudbo, razviti podjetniško cono, zapolniti četrti oddelek vrtca, popestriti ponudbo za popoldanske aktivnosti za otroke in ostalo mladino (ureditev urbanega parka), olajšati bivanje starejšim občanom (omogočit prevoze, bivanje v lastnem domu kdor želi) in še naprej ohranjati kulturo in tradicionalne običaje v Halozah, vzpodbujati aktivnosti številnih društev.

“Najpomembneje pa je, da ohranimo enako število prebivalcev v občini, mladim omogočimo nakup komunalno opremljenih parcel in na ta način preprečimo izseljevanje, z ugodno celostno ponudbo pa poskušamo povečati priseljevanje v občino,” je še dodala Pipanova.

»Za višjo kakovost bivanja potreben dobro izdelan prostorski načrt«

»Občina ima kakovosten nadstandardni vrtec, sodoben večnamensko-kulturno-turistični center, pridobili smo avtocestno povezavo, ki je v zaključni fazi, za višanje kakovosti bivanja pa potrebujemo dobro izdelan prostorski načrt, zazidljive parcele, širokopasovni internet ter ostale pogoje za družinam, kmetijam in podjetjem prijazno občino. Samo s sodelovanjem in povezovanjem vseh lahko dosežemo zastavljene cilje in napredek občine Podlehnik,« je prepričana kandidatka za županjo Podlehnika, ki se izzivov neizmerno veseli, oba tem pa doda, da s svojo ekipo lahko uresničim zadane razvojne načrte.

Zadnji dan kampanje Eva Pipan vabi na dom v Stanošino

Petkov zadnji dan namenjen volilni kampanji želi kandidatka za županjo občine Podlehnik preživeti nekoliko drugače, na svojem domu v Stanošini pri Podlehniku, kamor je povabila občane in občanke. Pripravlja nekakšen dan odprtih vrat, njena gostja pa bo tudi poslanka Suzana Lep Šimenko.
Foto: arhiv Pipan