11. maja 2020, bo ponovno stekel javni potniški promet v Sloveniji, ki je bil zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 od 16. marca začasno ustavljen.

Na Slovenskih železnicah napovedujejo nekaj sprememb pri izvajanju prevoza potnikov z vlaki. Vsak potnik se bo moral prilagoditi predpisanim zahtevam za zagotavljanje varne vožnje z vlakom.

Pravila obnašanja!

Vozni red bo prilagojen in okrnjen. Lahko si ga podrobneje ogledate v iskalniku voznega reda.

V vlak lahko vstopajo le zdrave osebe, ki ne kažejo znakov akutne okužbe dihal (kašelj, nahod, izcedek iz nosu, povišana telesna temperatura, bolečine v žrelu…). Pred vstopom v vlak je potrebno vzdrževati zadostno medosebno razdaljo. Ob vstopu v vlak si razkužite roke, enako priporočamo tudi pri izstopu. Na vlakih bodo z nalepkami označena vrata kjer bo možen vstop oz. izstop. Prosimo, da upoštevate talne oznake za smer premikanja, da ne pride do sočasnega premikanja v nasprotne smeri. Ves čas trajanja prevoza je potrebno imeti pravilno nameščeno masko, ki prekrije nos in usta.

Pravila za potnike vlakov
Pravila za potnike vlakov. Foto: www.slo-zeleznice.si

Število sedežev in stojišč v vlaku bo omejeno. Prosimo, da upoštevate tudi oznake na sedežih, ki ob upoštevanju zagotavljajo ustrezno varnostno razdaljo.

Vožnja z vlakom med COVID-19
Vožnja z vlakom med COVID-19. Foto: Twitter

V času trajanja ukrepov bodo na postajah zaprte čakalnice in javna stranišča, omogočen bo le prehod skozi čakalnice, kjer poteka prodaja vozovnic.

Priporočajo, da vozovnice kupite preko spleta, mobilne prodaje ali v aplikaciji, s čimer se boste izognili dodatnim stikom ob stanju v vrsti za nakup na železniških postajah, ter našemu osebju v vlaku zagotovili, da vašo vozovnico pregleda brezkontaktno.

Vir: www.slo-zeleznice.si

Preberite še:

Odprti potniški promet

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran: