Kaj nas čaka v naslednjih dneh, tednih, mesecih! Objavljen načrt ukrepov!

Načrt sproščanja ukrepov.

Danes ob 11. uri je bila novinarska konferenca predsednika vlade in podpredsednikov Zdravkom Počivlaškom in Matejom Toninom o strategiji za obvladovanje bolezni covid-19 glede na trenutne epidemiološke razmere.

 

Načrt sproščanja ukrepov od 18.1.2021

Predsednik Vlade RS Janez Janša je povedal, da najprej potrebujemo čas, da se situacija stabilizira, da krivuljo obrnemo navzdol, trenutne napovedi niso najbolj optimistične, zato se je vlada odločila, da stanje omejitvenih ukrepov, brez izjem, ki so veljale v času praznikov, ostane nespremenjeno vsaj do 18.1.

Ukrepi, ki trenutno veljalo, bodo stanje zamrznili do najmanj 18.1 za celotno državo.

Načrt sproščanja ukrepov po regijah

Slika sproščanja ukrepov po regijah

CEPLJENJE!

Doslej smo razdelili nekaj več kot 33.000 doz cepiva za oskrbovance domov za ostarele, kjer so bili cepljeni skoraj vsi, razen tistih, ki so COVID-19 preboleli v zadnjih treh mesecih. Vsi preostali prvi odmerki cepiva so šli v slovensko zdravstvo.

Naslednji torek bo predstavljen načrt cepljenja po tednih posameznih kategorij prebivalstva in regionalnih prednosti vsaj za januar in februar, okvirno tudi za naprej do konca junija, vendar pa vsi računamo, da se bo stanje glede najav, dobav cepiv za čas od sredine marca naprej bistveno popravilo glede na sedaj dobljene napovedi.

Preberite še:

Neverjeten finančni uspeh Slovenije! Še nikoli nismo bili tako uspešni!

Vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

 

 

“Situacija ni zahtevna le zdravstveno in ekonomsko, temveč tudi psihološko. Od nas je terjala že veliko energije, od česar smo vsi utrujeni. Vendar bitke še ni konec, in zdržati moramo do konca,” povedal Zdravko Počivlašek.

Pomoč gospodarstvu.

Gospodarstvu se je posvečalo veliko pozornost

Iz meseca v mesec smo se sproti prilagajali situaciji, zato je bilo veliko hitrih sprememb. Sprejeti načrt sproščanja ukrepov po regijah določa postopno odpravljanje ukrepov glede na št. okužb, s čimer zagotavljamo večjo predvidljivost glede zapiranja in odpiranja dejavnosti, je dodal Počivlašek.

Na ministrstvu za gospodarstvo ves čas prejemajo različne želje, pričakovanja in pobude, tako s strani gospodarskih zbornic in ključnih deležnikov, pa tudi klice na pomoč s strani državljanov.

Vlada pripravlja PKP8

Tretji pomemben pristop so različni ukrepi za gospodarsko okrevanje. Vlada je v #PKP7 jasno nakazala, da se pripravlja tudi #PKP8, pomoč tistim, ki so še vedno v težavah.

Preberite še:

Prišlo je novo cepivo, Moderna! Katero je boljše? Kdo se ne sme cepit? Kako so cepiva učinkovita? Kakšni so stranski učinki?

Želite biti redno obveščeni o novostih glede epidemije? Všečkajte FB stran:

Najvišje število novih pozitivnih covid primerov v starostni skupini od 25 do 34 let…
Neverjeten finančni uspeh Slovenije! Še nikoli nismo bili tako uspešni!

 

MR