Kadič: Robert Golob je lagal javnosti

Vir: sds.si

Politični komentator Edvard Kadič je obtožil slovenskega predsednika vlade Roberta Goloba, da je lagal javnosti glede financiranja svojega “osebnega strokovnjaka za varnost” Miloša Njegoslava Milovića. Kadič je izrazil zaskrbljenost nad dejstvom, da pristojni organi ne reagirajo na te obtožbe, čeprav so razkrite pogodbe med državnim podjetjem Gen-I, ki ga je vodil Golob, in podjetjem Milovića, ki demantirajo Golobove trditve, da je Milović delal zanj brezplačno.

 

Kadič obsoja “urednike dominantnih medijev” za zavestno zanemarjanje poročanja o teh očitnih lažeh. Prav tako opozarja na nezainteresiranost dominantnih medijev za raziskovanje Golobovih laži, ki so postale očitne.

Kljub razkritju o domnevno spornem poslovanju Goloba v Gen-I, ki je pritegnilo pozornost na mednarodni ravni, pa Nova Slovenija (NSi) še vedno preprečuje ustanovitev preiskovalne komisije. Kadič meni, da lahko Golobovo obnašanje na dolgi rok škodi njegovi politični karieri in opozarja na potencialno nevarnost za vlado zaradi trenutnega nezadovoljstva v družbi.

Vir: nova24tv.si

MR