Jutri prvi dobrodelni Interin otroški tek

V soboto, 16. junija, od 9. ure naprej bo na stadionu pri Šolskem centru Ptuj potekal prvi Interin otroški tek. Namen dobrodelne prireditve, ki ni tekmovalne narave, je pri otrocih spodbujati gibanje in solidarnost.

Prireditev organizira uspešno ptujsko podjetje Intera. To je znano po svoji spletni in mobilni aplikaciji Intrix, vodilni slovenski rešitvi za upravljanje odnosov s strankami (CRM), pa tudi po svoji etični drži in družbeni odgovornosti. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena začetku izgradnje prvega motoričnega parka Vrtca Ptuj. Obeta se lep družinski dan, poln gibanja, druženja in zabave na svežem zraku.

Družinski dan na svežem zraku

Na Interin otroški tek so vabljeni vsi otroci, stari od 1 do 8 let, skupaj z družinami. Razdalja, ki jo bodo organizirano pretekli, bo prilagojena starosti otrok: razdeljeni bodo v kategorije polžki (1 – 3 leta, ti bodo lahko tekli skupaj s starši ali skrbniki, in sicer 60 m), zajčki (4 – 6 let, tekli bodo 200 m) in tigrčki (7 – 8 let, 400 m).

Foto: arhiv Intera

Prvih 200 udeležencev bo ob plačilu dobrodelne prijavnine, ki znaša 5 EUR, prejelo priložnostne nahrbtnike, napolnjene z darilci (otroška majica, voda, štručka, jabolko, kupona za palačinke in sladoled na prireditvi, vstopnica za kino ter popust za kopanje v termah). Prav vsi otroci, ki bodo pritekli do cilja, pa bodo dobili medalje.

Prireditev je namenjena celim družinam in bo doživetje tudi za tiste otroke, ki ne bodo tekli. Na voljo bodo napihljiva igrala, športne igre, ustvarjalne delavnice, poslikave obraza in otroške animacije z bratoma Malek, program pa bo povezovala Urška Vučak. Da udeleženci ne bodo lačni in žejni, bo mogoče na prizorišču kupiti hrano in pijačo.

Za prvi motorični park Vrtca Ptuj

Prihodek od prijavnine na tek, ki bo obogaten še z donacijo podjetja Intera, bo v celoti namenjen Vrtcu Ptuj za začetek izgradnje motoričnega parka na travniku med njegovima največjima enotama, Marjetica (Med vrti 11) in Narcisa (Raičeva ulica 12).

Gibanje v predšolskem obdobju pomembno vpliva na razvoj motoričnih (koordinacija, ravnotežje, moč, gibljivost, natančnost, hitrost in vzdržljivost), pa tudi kognitivnih in socialnih sposobnosti otrok. Primerna zunanja igrala in rekviziti bodo otrokom v vrtcu omogočali naravne oblike gibanja ter jih spodbujali k pridobivanju gibalnih izkušenj.
Pomagati je še lepše kot zmagati

Intera, organizator jutrišnjega teka, je aktualni zmagovalec izbora najboljšega zaposlovalca v Sloveniji Zlata nit. Med prvimi v Sloveniji so pridobili certifikat Družini prijazno podjetje, pohvalijo pa se lahko tudi z zlato oceno bonitetne odličnosti AAA ter številnimi priznanji in nagradami.
Svoje uspehe radi delijo s skupnostjo. Upravljajo prvi ptujski coworking prostor Kreativnica ter sponzorsko in donatorsko podpirajo številne človekoljubne, kulturne, športne in izobraževalne projekte in organizacije, predvsem v lokalnem okolju.

Kot prvo slovensko podjetje so se pridružili globalnemu gibanju Pledge 1%. Gre za mednarodno mrežo uspešnih podjetij, ki so se prostovoljno zavezala, da bodo vsaj en odstotek svojih virov (kapitala, dobička, produkta in/ali časa zaposlenih) namenjala podpori lokalnemu okolju. Intera te deleže že vsa leta močno presega.

Ustanovitelj Intere Davorin Gabrovec pravi: “Dobrodelni otroški tek je nadgradnja Interinih dosedanjih vlaganj v izobraževanje in razvoj otrok iz lokalnega okolja. Naše najmlajše želimo ozaveščati o zdravem načinu življenja, o pomenu gibanja in solidarnosti. Upamo, da ta dogodek postane tudi tradicionalen.“
Direktor Intere Peter Ladič pa dodaja: “Čeprav je naše delo povezano z računalniki in pametnimi telefoni, nam ni všeč, če mladi preveč časa preživijo pred zasloni. Tudi zato želimo družine povabiti ven. Prepričan sem, da bo to zelo lep dan.”
Spletna stran dogodka: https://www.intrix.si/interin-otroski-tek/
Vir in foto: Intera