Javne službe Ptuj v humanitarnem projektu z zbiranjem starih plastenk

V vseslovenskem ozaveščevalno-humanitarnem projektu »Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje«, v organizaciji DROE Unirec, Dinos d.d., s podporo pri zbiranju odpadnih plastenk sodeluje tudi družba Javne službe Ptuj.

V zbiralnem mesecu, od 22. 3. do 22. 4. 2018, bodo ptujske vzgojno-izobraževalne ustanove skupaj z Javnimi službami (JS) Ptuj zbirale odpadne plastenke PET, s prodajo katerih se bo sofinanciral nakup ultrazvoka srca za otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Mlade spodbuditi k dobrodelnosti
Odpadne plastenke bosta zbirali ptujski osnovni šoli – OŠ Ljudski vrt, Podružnica Grajena in OŠ Breg, za odvoz in evidenco zbranih količin bodo poskrbele Javne službe. Organizatorji želijo s tem projektom spodbuditi mlade k dobrodelnosti in jih obveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk – iz odpadne namreč lahko nastane nova plastenka. Krožno gospodarstvo pa je nujen ukrep in eden temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov.

Za odvoz in evidenco zbranih količin bodo poskrbele Javne službe. Na fotografiji Cero Gajke, enota Javnih služb. Foto: JS Ptuj
Mag. Alen Hodnik Foto: JS Ptuj

Dobrodelnost je pomembna vrednota družbe Javne službe Ptuj, saj je kot družbeno odgovorno podjetje sodelovalo v dveh odmevnejših humanitarnih projektih, je povedal direktor ptujskih Javnih služb mag. Alen Hodnik. Leta 2013 so v sklopu decembrskih prazničnih prireditev z izvedbo dobrodelnega koncerta zbirali sredstva za nakup pižamic za otroški oddelek ptujske bolnišnice.

 

V letu 2016 se je z zbranimi sredstvi podpora izkazala projektu »20 za 20« znanega slovenskega bobnarja Marka Soršaka – Sokija. Z zbrano prijavnino podjetij se je nudila pomoč pri nabavi instrumentov za pet ptujskih osnovnih šol. Igre izhajajo iz vodila podjetja – delovati družbeno odgovorno v okolju. So priložnost za druženje, izmenjavo izkušenj in dobrih praks, hkrati pa je cilj narediti nekaj dobrega za skupnost in pokazati dober zgled tudi drugim.
TM, foto: JS Ptuj