Janša: Še danes bomo določili najvišje cene goriva na črpalkah

Gorivo ponovno regulirano

“Danes bo vlada sprejela uredbo, s katero bo določila najvišje cene naftnih derivatov na črpalkah. Od jutri naprej bodo cene regulirane,” je napovedal premier Janez Janša.

 

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Janja Sluga je danes v državnem zboru premierja Janeza Janšo povprašala o vladnih ukrepih in stališčih do rasti cen energentov in življenjskih potrebščin, s posledicami katerih se soočajo državljani, so sporočili na siol.net.

“Panika ni potrebna”

Janša je pojasnil, da so se znižale že položnice za elektriko, ki jih v zadnjih dneh prejemajo gospodinjstva, hkrati pa bodo razdelili tudi solidarnostni dodatek za blažitev energetske draginje.

V Sloveniji se je povzročala panika, je dejal premier, zato so v enem dnevu prodali šest krat več goriva kot običajno. Po besedah Janše panika ni potrebna, saj imamo dovolj zalog.

“Slovenija ima dovolj zalog”

Poudaril je tudi, da je vlada slovenske prodajalce naftnih derivatov pozivala, naj razpršijo svoje vire, a so po njegovih besedah kljub temu v glavnem podpisovali pogodbe z ruskimi naftnimi družbami, “ker nekatere tradicije težko umrejo in naveze delujejo”, so še zapisali na siol.net.

“Slovenija ima dovolj zalog, če bi bile dobave nafte motene. Preprečevali bomo tudi špekulacije na trgu, zato bo danes vlada sprejela uredbo, s katero bo določila najvišje cene naftnih derivatov na črpalkah,” je še dejal Janša.

Preberite še:

Neverjetno poročanje RTV SLO o vojni v Ukrajini

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Dominik Štrakl: Predlog zakona o stanovanjski jamstveni shemi bo mladim pomagal,…

Višje plače

 

MR