Janez Janša v Mariboru! Obiskal UKC in župana Arsenoviča.

Predsednik vlade Janez Janša je obiskal UKC Maribor ter mestno občino Maribor.

Predsednik vlade Janez Janša je v soboto pozno popoldne in zvečer obiskal Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor ter mestno občino Maribor.

 

Z vodstvom UKC Maribor je predsednik vlade spregovoril o stanju glede koronavirusne bolezni in o potrebnih investicijah v povečanje zdravstvenih kapacitet v Mariboru in regiji.

Sledilo je srečanje z vodstvom mariborske občine, in sicer se je predsednik vlade srečal z mariborskim županom Sašom Arsenovičem in mariborskim podžupanom Samom Petrom Medvedom, na sestanku pa so bili tudi poslanec Dejan Kaloh, predsednik sveta UKC Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič. Vodstvo mestne občine Maribor je srečanje ocenilo kot pozitivno gesto, “saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med MO Maribor in Vlado RS.” Na sestanku je bilo govora o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov MO Maribor, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga dan prej sprejela minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič.  Januarja pa naj bi na obisk v Maribor prišla vlada v celoti.

MR