Janez Janša oddal svoj glas: Te volitve ne odločajo o naslednjih štirih letih, temveč o naslednjem desetletju!

Predsednik SDS in premier Janez Janša je danes po oddaji glasu za državnozborske volitve v Šentilju pri Velenju v izjavi za medije povedal, da pričakuje dober volilni izid. Ko gre za demokratične volitve in ko ljudje lahko svobodno izrazijo svojo voljo, je vsak rezultat dober, je dejal Janša in dodal, da pričakuje visoko volilno udeležbo.

 

Janez Janša je skupaj s svojo ženo Urško že oddal glas v domačem Šentilju pri Velenju. Ob tem je ocenil, da je danes pomemben dan, saj te volitve odločajo o tem, kako se bo Slovenija razvijala ne samo naslednja štiri leta, ampak v naslednjem desetletju, kajti veliko projektov je zastavljenih in bilo bi škoda, da se prekinejo.

Janša je izrazil upanje, da bodo lahko nadaljevali po poti, ki jo je Slovenija zabeležila v drugi polovici tega vladnega mandata in da bodo izkoristili vse potenciale, ki jih imajo na voljo.

Pričakuje visoko udeležbo
Na vprašanje, kako ocenjuje volilno kampanjo, je odgovoril, da ko imaš vladni mandat in ko je treba opravljati tekoče posle, je volilna kampanja nekaj, kar se dogaja vzporedno in to ni isto, ko si v opoziciji.

Čeprav, ko gledam kolege iz opozicije, vidim, da so utrujeni, nekateri celo bolni, očitno je to nekaj drugega. Za nas je bil cel mandat naporen, ta volilna kampanja pa je bila del tega napora. Pogrešali smo to, da bi resni mediji delali primerjavo med prvim in drugim delom mandata, ker smo mi imeli vlado samo v drugem delu mandata,” je dejal Janša.

Po njegovem mnenju je volilna kampanja potekala predvsem okrog spopada za rezultate drugega dela vladnega mandata.

Preberite še:

V kakšni Sloveniji živimo? Gospodarstvo, plače, pokojnine, brezposelnost…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

4 mega-afere desetletja Roberta Goloba

Volitve 2022 – primerjava obeh vlad iztekajočega mandata

 

MR