Janez Janša: Nič še ni odločeno, borili se bomo do zadnjega preštetega glasu

Ob zaključku kampanje za volitve v Evropski parlament sta za medije spregovorila nosilka liste Slovenske demokratske stranke (SDS) Romana Tomc in predsednik SDS Janez Janša. Oba sta poudarila, da mandati še niso razdeljeni in da se bo stranka borila do zadnjega preštetega glasu.

 

Romana Tomc je ob zaključku kampanje izrazila zadovoljstvo z delom kandidatov na listi SDS. »V SDS smo se trudili predstaviti vsebino, čeprav smo se večkrat znašli v notranjepolitičnih temah, ki niso povezane z aktualnimi vprašanji prihodnosti EU,« je dejala Tomc. Poudarila je, da bodo zadnji dnevi pred volitvami ključni in pozvala k visoki volilni udeležbi.

»Vsak glas šteje. Vabim vse, še posebej tiste, ki podpirajo SDS, da pridejo na volitve in glasujejo za stranko, ki zagovarja evropski način življenja in varno Evropo,« je še dodala.

Janez Janša je ob zaključku kampanje pohvalil ekipo in spomnil, da je SDS prva predstavila močno ekipo kandidatov za Evropski parlament ter vsebinski manifest. Po njegovih besedah si SDS predstavlja prihodnost Evrope kot prostora, ki bo sposoben zaščititi svoje meje, ljudi in vrednote.

»Evropa mora biti prostor inovacij in ne zgolj regulacij, resen dejavnik v mednarodnem prostoru ter zagovornik varnosti in vrednot, na katerih so prisegali ustanovni očetje EU,« je poudaril Janša.

Ob tem je opozoril, da so bila soočenja pred volitvami pogosto osredotočena na druge teme, kar je po njegovem mnenju zameglilo razpravo o prihodnosti Evrope. »Bitka še traja. Ankete kažejo tesne napovedi, kar pomeni, da še nič ni odločeno. Slovenska demokratska stranka se bo borila za boljšo Slovenijo in boljšo Evropo do zadnjega preštetega glasu,« je zaključil Janša.

MR