Izredno povečanje števila ilegalcev

Slika je simbolična. Foto: policija.si

ODKRILI DVA AFGANISTANCA

Včeraj,  ob  16.45, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem  tovornem vozilu turških registrskih oznak, odkrili dva skritega državljana  Afganistana,  ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI MAROČANA

Sinoči ob 20.40, so policisti na območju PP Ormož prijeli državljana Maroka, ko je na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo.

Postopek s tujcem še poteka.

PREVAŽAL 15 DRŽAVLJANOV BANGLADEŠA

Sinoči, okoli 20. ure so policisti v Pavlovcih ustavili kombinirano vozilo poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 21-letni državljan Litve. V vozilu je prevažal kar 15 državljanov Bangladeša, ki so na nedovoljen način iz Hrvaške vstopili v Slovenijo.  Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti voznika pridržali. Tudi postopek z ostalimi tujci še poteka.

PREVAŽAL 19 TUJCEV

Sinoči, ob 21.25 so policisti na bencinskem servisu v Framu, ob avtocesti Gruškovje – Slivnica, ustavili kombinirano vozilo belgijskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni Belgijec. V tovornem delu vozila je prevažal kar 19 tujcev, ki so na nedovoljen način iz Hrvaške vstopili v Slovenijo. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti voznika pridržali. Tudi postopki z ostalimi tujci, med katerimi je 5 državljanov Turčije, 9 Egipčanov, 3 Sirijci ter po en Iračan in Afganistanec, še potekajo.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR