Izpoved Jurija Zrneca

Izpoved Jurija Zrneca. Foto: Facebook

Priljubljeni igralec Jurij Zrnec je pred kratkim prebolel okužbo z novim koronavirusom. Ker je zaradi prejšnjih zdravstvenih težav spadal v rizično skupino bolnikov, so ga zdravniki spremljali na daljavo, prek sistema telemetrije.

Jurij Zrnec prebolel covid-19: “Ko sem izvedel za okužbo, je bila zame to prava mora, groza!”

K sreči je covid-19 prebolel brez zapletov, a je nekaj časa trajalo, da se je 42-letni Zrnec vrnil v običajno kondicijo, ki jo je pred okužbo vzdrževal tudi na fitnesu. A prav tam, se je izkazalo, je bil virus bolj “fit” od vseh varnostnih ukrepov …

O svoji izkušnji je igralec zdaj spregovoril tudi za UKC in pozval: “Pamet v – razkužene – roke, nadenimo si maske in stopimo korak nazaj!”

KAKO JE PRI VAS POTEKALA BOLEZEN IN KAKO SE POČUTITE ZDAJ?

Bolezen je k sreči potekala presenetljivo “v redu”: brez visoke vročine, brez kakšnih hudih znakov, če odmislim izgubo vonja. Težje se je bilo vrniti na delo, v gledališče, kjer je lahko precej naporno, saj zahteva 100-odstotnega človeka!

Tam sem čutil, morda še zmeraj, precej upada v svoji kondiciji in nekakšen strah. Trenutno sem bolje, počasi se vračam v prejšnje stanje.

VAŠE ZDRAVSTVENO STANJE SO ZARADI PREJŠNJIH OBOLENJ POZORNO SPREMLJALI NA DALJAVO …

Telemetrija je krasna stvar, način! Če je le možna. V mojem primeru sem bil sam svoj zdravnik (smeh) in bil s tem, na nek način, vključen v zdravljenje.

ALI VESTE, KJE STE SE OKUŽILI?

Pred kratkim sem izvedel in zdaj lahko trdim z gotovostjo: na fitnesu (v tistem tednu je tam zbolelo 5 ljudi)! Naj pa poudarim, da so res vestno skrbeli za čistočo, razkuževanje … ampak je bil virus bolj “fit”.
KAKO STE SE POČUTILI, KO STE IZVEDELI ZA POZITIVEN BRIS? JE ZBOLEL ŠE KDO IZ VAŠEGA KROGA BLIŽNJIH IN PRIJATELJEV?
Ko sem izvedel za okužbo, je bila zame to prava mora, groza! Najprej sem pomislil, koga vse sem okužil naprej, morda celo življenjsko ogrozil (starša, drugi šibkejši člani razširjene družine!)
Prijatelj je moral celo odpovedati poroko! Če se malo pohecam, sem ga na nek način “rešil”, mu dal čas za ponoven razmislek (smeh). A k sreči ni zbolel, od ogromno možnih kandidatov, nihče!
KAKO STE PREŽIVLJALI ČAS SAMOIZOLACIJE?
Čas sem preživljal v izpopolnjevanju svojih kuharskih veščin in ob neštetih pogovorih, klicih. Ampak ni bilo tako težko, ker sem bil, kar se tiče počutja, v redu.
Je bilo pa kot božični večer, ko sem lahko nesel ven smeti ven v “divjino”, pred blok (smeh).
KAJ SPOROČATE DVOMLJIVCEM IN TUDI OSTALIM?
Virus je in to je dejstvo! Dejstvo je tudi, da o vsem skupaj še vedno ne vemo veliko! Številke kažejo svoje. Kako, kaj in zakaj? Na vse odgovore bomo morali še malo počakati, kaj šele na cepivo.
Do takrat pa: pamet v – razkužene – roke, nadenimo si maske in stopimo korak nazaj!
Vir: UKC LJ

Želite biti redno obveščeni o novostih glede epidemije? Všečkajte FB stran:

MR