Včeraj,  ob  13.34 so nas hrvaški varnostni organi obvestili, da so v svoji državi  skušali  ustaviti  osebni  avtomobil,  znamke  Audi A4, črne barve, madžarskih  registrskih  številk,  vendar  jim voznik ni ustavil.

 

Vozilo, v katerem  je bilo več oseb, jim je pobegnilo v smeri Zalužja in je obstajala možnost, da bodo nedovoljeno vstopili v našo državo.

Cestne blokade ga niso ustavile

Slovenski policisti so na cestnih povezavah, ki vodijo v Slovenijo iz kraja Zalužje,  takoj  pričeli postavljati cestne blokade. Že ob 13.37 so opisano vozilo  opazili  med  vožnjo  iz smeri Zgornjega Leskovca proti Podlehniku.

Avtomobil, ki je bežal pred policisti že iz Hrvaške
Avtomobil, ki je bežal pred policisti že iz Hrvaške. Foto: PP Maribor I

Vozilo so skušali ustaviti, vendar se voznik na znake policistov ni oziral, temveč  je  vožnjo  še pospešil. Bežeči voznik je zapeljal na avtocesto A4, proti Mariboru. Po tej avtocesti je pred policisti bežal s hitrostjo, ki je večkrat  dosegla  200  km/h.  Voznik  je  avtocesto  A4  zapustil na izvozu Letališče  Slivnica, nato pa z divjo vožnjo nadaljeval proti Rogozi in nato levo  proti  Hočam.  V  Hočah je v križišču zavil levo, na nasprotno smerno vozišče  štiripasovnice,  in  v  napačni  smeri  vozil  proti Ljubljani.

Na razcepu  Slivnica  je  zavil  levo,  nazaj proti avtocesti A4, tam pa so ga uspeli policisti ustaviti.

Prevažal je tudi 6 mladoletnih oseb iz Afganistana.

Voznik nadaljeval beg peš

Pregled znakov COVID-19 pri ilegalnih migrantih. Foto: PP Maribor I

Voznik,  24-letni  državljan Moldavije je iz vozila peš pobegnil, vendar so ga  policisti  kmalu  prijeli v Slivnici. V vozilu so prijeli 6 mladoletnih državljanov  Egipta.  Slednje  bodo  po  končanem  postopku vrnili hrvaškim varnostnim  organom.  Voznika  so  policisti  pridržali in ga bodo še danes privedli  na pristojno Okrajno sodišče, zaradi postopka o prekršku. S svojo divjo  vožnjo  je  voznik  resno  ogrožal  življenje  in  zdravje  njegovih sopotnikov, kot tudi ostalih udeležencev v cestnem prometu ter policistov.

Ko bodo zaključili z zbiranjem vseh obvestil in dokazov pa ga bodo privedli še  na  zaslišanje  k  pristojnemu  dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Za to kaznivo dejanje mu grozi kazen od enega do osmih let zapora.

Pri prijetih mladoletnih osebah so preverjali ali kažejo znake okuženosti s COVID-19. Rezultati opažanj niso znani. Znano tudi ni, če so jim odredili test za COVID-19.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR